kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Fener'in zaferi

Ortega'ya FIFA ağır bir fatura çıkardı. Arjantinli 30 Aralık 2003'e kadar hiçbir kulüpte forma giyemeyecek ve Fener'e 11 milyon $ ödeyecek

Artık eli kolu bağlı
Fenerbahçe, geçen sezon büyük umutlarla transfer ettiği, ancak sezon ortasında takımı bırakıp giden Arjantinli futbolcu Ariel Ortega ile ilgili FIFA'ya yaptığı başvurudan büyük bir zaferle çıktı. FIFA'nın aldığı karar dün sarı-lacivertli kulübe ulaştı. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada FIFA'nın, Fenerbahçe ile imzaladığı sözleşmeyi 13 Şubat'ta hiçbir haklı nedene dayanmadan ihlal eden Ortega'ya, 30 Aralık 2003 tarihine dek hiçbir kulüpte oynayamama cezası verdiği bildirildi.

Meksika'dan talip
Fakat FIFA asıl darbeyi parayla vurdu Ortega'ya... FIFA'nın Fenerbahçe Kulübü'ne gönderdiği karar metninde, bu oyuncunun, sözleşmeyi ihlal etmesi nedeniyle sarı-lacivertli takıma tam 11 milyon dolar tazminat ödeyeceği, ayrıca aldığı banka kredilerini de geri vereceğinin belirtildiği kaydedildi. Bu gelişmelerden sonra iyice köşeye sıkışan Ortega'nın Türkiye'ye gelip masaya oturmaktan başka çaresi kalmadı. Asbaşkan Mahmut Uslu, "Artık Ortega gelip bizimle uzlaşmak zorunda. Başka çaresi yok." dedi. Bu arada Kanarya'ya Meksika'nın Necaxa takımı Ortega için 5 milyon dolarlık bir teklifte bulundu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır