kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Daha bir şey yapmadım ki

"Beni tanımadıkları için futbolumdan etkilendiler. İleride çok daha iyi olacağım. Hedefim İtalya veya İspanya'ya gitmek"

Konuşurken yüzü kızaran, gencecik bir delikanlı karşımızdaki. Henüz 21 yaşında. Ama futbol yetenekleri sayesinde dünyanın tanıdığı bir yıldız olup çıktı. 2 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye 2.Ligi'ndeki sıradan bir futbolcuyken Eurosport spikerinin "Müthiş bir adam" demeye başladığı yıldız haline gelişi Tuncay'ı da şaşırtmış.

"Doğrusu bu kadar kısa sürede bu kadar önemli bir yere geleceğimi düşünmemiştim. Ama futbolda ışığı yakalamak çok önemli. Ben de o ışığı yakaladığıma inanıyorum. İlhan ve Hasan'ın Dünya Kupası'nda, Nihat'ın İspanya'da, Emre'nin İtalya'da yaptıklarından sonra benim ve arkadaşlarımın da Fransa'daki kupada elde ettiği başarılar Türk oyuncularının önünü açtı. Bundan sonra biz gitmek için çok uğraşmayacağız, ama Avrupalılar bizi almak için çok çaba harcayacaklar" diye konuşuyor Tuncay.

Rüya kâbusa döndü
Fenerbahçe'de kötü geçen sezondan fazla bahsetmek istemiyor. Belli ki UEFA Kupası'na dahi gidememek yaralamış onu. "6-0'lık Galatasaray maçı sonrası ligde şampiyon olacağımızı düşünüyorduk. Her şey rüya gibiydi. Ama sonu kötü oldu. Taraftarlarımız adına çok üzüldüm. Umarım bir daha böyle sezon yaşamazlar" diyor.

Ortega'nın ayrılmasına üzüldüğünü de söyleyen genç futbolcu, "Birlikte oynamaktan zevk aldığım bir oyuncuydu. Sanırım Türkiye'ye uyum sağlamakta zorlandı. Benimle sürekli şakalaşırdı. Saha içinde de çok etkili bir oyuncuydu" şeklinde konuştu.

Dünya bizi izliyor
Sadece kendisinin değil takımdaki bütün oyuncuların Fransa'ya belli amaçla geldiğini de belirten Tuncay, "100'ü aşkın televizyonun yayınladığı bir kupa bu. Fransa, Brezilya gibi dünyanın en iyi iki takımıyla oynuyoruz. Diğer takımlar da kendi kıtalarının şampiyonları. Buraya gelirken vitrine çıkacağımızı biliyorduk. Herkes bunun farkındaydı. Milli duygularla birleştirip başarıyı elde ettik. Şimdi sıra Fransa'da" yorumunu yaptı.

Kendi çocukluğunda televizyondan seyrettiği Brezilya'yı elemenin olağanüstü bir duygu olduğunu da belirten Tuncay, "Bir futbolcunun yaşayabileceği en güzel duyguları yaşıyoruz. Brezilya'yı eledik. Şimdi Fransa'da Fransa'yı elemenin planlarını yapıyoruz. Bundan sonra Türk Milli Takımı'nı yenmek kolay olmayacak. Dünya Kupası'ndaki başarımızın tesadüf olmadığını herkes gördü. Bütün otoriteler bize saygı gösteriyor" diye konuştu.

Euro 2004'e gideceğiz
Başta Fransız basını olmak üzere bütün Avrupa medyasının kendisiyle ilgilenmesinin de güzel bir şey olduğunu söyleyen genç yıldız, "Ben yeteneklerimin farkındayım. Neler yapabileceğimi biliyorum. Ama kimse beni tanımıyordu. Onun için şaşırdılar" şeklinde konuştu.

2004 Haziran'ına kadar Fenerbahçe'yle sözleşmesi bulunan Tuncay, "Gelecek için hedeflediğim ülkeler İspanya ve İtalya. Bence dünyanın en iyi iki ligi. Orada oynamayı çok isterim. Önümüzdeki sezon bu ülkelerden teklif alırsam gitmeyi düşünebilirim. Şimdiki hedefim yakaladığım bu çıkışı yeni sezonda da devam ettirmek. Fenerbahçe'yle şampiyon olmak, Milli Takım'la Euro 2004 vizesi almak" diyerek sözlerine noktayı koydu.

Gürcan BİLGİÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır