kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

'Pişmanlık'ta tam uyum sağlandı

Hükümet, PKK/KADEK militanlarını topluma kazandırmak için düğmeye bastı. Yasanın kapsamı konusunda devletin tüm kademeleri aynı görüşte

Hükümet, terör örgütlerinin çözülmesini sağlamak ve militanları topluma kazandırmak amacıyla düğmeye bastı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "Topluma Kazandırma Yasası" Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında ele alındı. Taslakta en önemli düzenleme, güvenlik görevlilerini öldüren militanların da yasadan yararlandırılması oldu.

İKİNCİ TOPLANTI
Bakanlar Kurulu bir hafta içinde ikinci kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Saat 13.00'te başlaması planlanan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının önemli bir bölümünde " PKK/KADEK başta olmak üzere, terör örgütlerinin militanlarının topluma kazandırılmasını amaçlayan "Topluma Kazandırma Yasa" taslağı ele alındı. Taslak üzerinde yapılan çalışmada şu 3 konu öne çıktı

1-Terör örgütlerinin üst düzey yöneticileri yararlandırılmayacak

2- Af yok, ceza indirimi var

3- Güvenlik görevlisi öldürenler de yasadan yararlandırılacak

Tasarıda Genelkurmay Başkanlığı'nın, istediği örgütün yönetici kesimine sempatizan düzeyindekiler ve adam öldürenlerin birbirinden ayrılması görüşü de karşılığını buldu. Örgütün yönetici kesiminin bu düzenlemeden yararlanmayacağına karar verildi. Yasa ile ilgili açıklamaları İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu Cuma günü(yarın) açıklayacak.

Bu arada şehit ve gazi yakınlarını rencide etmeyecek ve Türkiye'nin örgüt karşısında bir zaafiyet içinde göstermeyecek düzenlemeler yapılması da kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca Topluma Kazandırma Yasa taslağı ile birlikte adalet sistemindeki aksaklıkları, terörü yaratan sosyal ve ekonomik koşulları ortadan kaldıracak eş zamanlı düzenlemeler yapma konusunda da fikir birliğine vardı. Bu çerçevede de gerekli yasal düzenlemeler bir an önce hazırlanacak ve özellikle yasa kapsamında bundan sonraki süreçte "Koruculuk" sistemini düzenleyecek formüller üzerinde de ayrıntılı çalışma yapılması planlandı.

SON ŞEKLİ MGK'DA
Kabine üyeleri yasa taslağını bugün yapılacak MGK da değerlendirilmesi konusunda görüş birliğine vardı. MGK'da son şeklini alması beklenen taslak Cuma günü de İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından kamuoyuna açıklanacak ve aynı gün de Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılacak.

Toplantıdan sonra açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, terörün sona erdirilmesi konusunda değişik seviye ve zamanlarda, çok yönlü görüşmeler yapıldığını, temasların halen değişik vesilelerle devam ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü "Türkiye olarak gelişen şartlar doğrultusunda, barış ve huzurun bölgemizde ve ülkemizde temini için, devletin her kademesinde konu bütün yönleriyle incelenmiş, değerlendirilmiş, uzun bir çalışma sonucu ve tam bir görüş birliği içerisinde önemli bir adım atmaya, devletimizin ve milletimizin, ülkemizin yararı için adım atmaya karar verilmiştir.

Bu adım adı Topluma Kazandırma Yasası'dır." Çiçek Ulusal Program'ın siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına gönderileceğini, söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır