kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Tehlikeli karışım

Üç ay önce bir imalathanede sekiz kişinin ölümüne neden olan patlamanın kimyasal bir deneyden kaynaklandığı ortaya çıktı. Bayatlamayı geciktiren karışımın, bomba gibi patladığı belirlendi

Adana'da 29 Mart 2003 tarihinde ASKAT Hamur Katkı İmalathanesi'nde meydana gelen ve sekiz kişinin ölümü dokuz kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlama ile ilgili iddianame tamamlandı. Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede patlamanın, ekmek katkı maddesi olarak hazırlanan potasyum bromat, yağ ve şeker karışımı ile yapılan deney sonucu meydana geldiği belirtildi. Patlamada yaşamını yitiren işyeri sahibi Mine Bahur hakkında takipsizlik kararı verildi. Şirket ortağı Fikret Bahur hakkında, 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteminde bulunuldu.

KALİTE ARTIRACAKLARDI
Adana Cumhuriyet Savcısı Tevfik Loğoğlu, yaklaşık üç ay süren soruşturma sonucunda tamamladığı iddianamesini mahkemeye sundu. Savcı Loğoğlu, patlamanın potasyum bromat, yağ ve şeker ile yapılmak istenen kimyasal bir deney sonucunda meydana geldiğini belirterek, işyeri sahiplerinin gerekli önlemi almadıkları için olaydan sorumlu olduklarına dikkat çekti ve şirket ortaklarından Fikret Bahur'un dört yıldan 10 yıla kadar hapsini talep etti.

Onur Mahallesi 121 Sokak'ta bulunan ASKAT Hamur Katkı İmalathanesi'nde meydana gelen patlamada işyeri sahibi Mine Bahur'un yanı sıra, Miraç Özer, M. Şerif Tayfun, İbrahim Vural, Ömer Eriş, Sema Öktem, Elif Gören ve Emrah Karaca da yaşamını yitirmişti.

Şiddetli patlama sonucunda iki katlı imalathane binası çökmüş, yanında bulunan evler ile imalathanenin önünde park edilmiş olan otomobiller büyük hasar görmüştü.

Patlamada hem eşini hem işini kaybetti ama...
İddianamede patlama sonucu hayatını kaybeden işyeri sahibi Mine Bahur hakkında takipsizlik kararı verilirken, ortağı olan eşi Fikret Bahur hakkında "Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi. Dava, önümüzdeki günlerde asliye ceza mahkemesinde görülecek.

Nazan ERDEM


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır