kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Hayata dönüş

Baskı, şiddet ve aile içi geçimsizlikten kaçarak, İstanbul sokaklarına sığınan 10 genç kız, Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde hayata yeniden döndü

Şiddetten, baskıdan, aile içi geçimsizlikten kaçıp İstanbul sokaklarında buluştular... Onlara daha iyi bir yaşam kurma umuduyla yollara düşenler de katıldı. Her şey daha iyi olsun istiyorlardı ama sokağın acımasızlığını bilemeyecek kadar küçüktüler. Evlerini, ailelerini, arkadaşlarını terk edip, sokaklarda yeni bir gelecek arayan genç kızlar için hiçbir şey hayal ettikleri gibi olmadı.

İstanbul sokaklarında yaşam mücadelesi veren 10 genç kızın imdadına, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı, Çocuk ve Gençlik Merkezi yetişti. Sokaklardan alınarak, kendileri gibi yüzlerce genç kızın barındığı Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne yerleştirilen genç kızlar, kaybettikleri güven duygusunu yeniden kazanarak, yaşama dört elle sarıldılar.

ARTIK İŞLERİ VAR
Merkez tarafından verilen ahşap, kumaş ve cam boyama ile takı ve resim kursuna devam eden genç kızlar, bu sayede edindikleri meslekler ile kendilerine yeni bir yaşam kuruyorlar. Hayallerini ve her şeye rağmen kaybetmedikleri umutlarını, birbirinden güzel el işlerine nakşeden 10 genç kız, geçtiğimiz günlerde MEB Kız Meslek Olgunlaştırma Enstitüsü'nde bir de sergi açtı.

Yaşama belki de ilk kez sıkı sıkıya sarılan genç kızların hayalleri ise şimdiden kaldıkları merkezin dışına taşmış bile... Kimi tıpkı babası gibi polis olmak istiyor, kimi de okuyup, iyi bir işte çalışmayı hedefliyor.

139 GENÇ BARINIYOR
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde 139 genç kız barınıyor. Merkezin müdürü Dr. Aynur Türkyılmaz, "Yaşlarına rağmen, çok ağır şeyler yaşamışlar. Kızlarımızın bunları atlatması için herşeyi yapıyoruz" diyor. Türkiye'de bu durumda olan genç kızların kalabilecekleri tek kurumun Çocuk ve Gençlik Merkezi olduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, şunları söyledi

"Bazen sokakta yaşayan madde bağımlısı kızlar da geliyor. Ancak onlar kronik olduğu için UMATEM'e gönderiyoruz. Çoğu zaman oradan kaçıyorlar. Burada kalan kızlar ise rehabilite edildikten sonra kendi isteklerine göre okula ya da işe başlıyorlar. Kızlar okuma, boyama, el işi gibi faaliyet gösteriyorlar."

Zeynep İŞMAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır