kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Modern Evliya Çelebi

Muğla'da oturan 60 yaşındaki macera tutkunu Muammer Özdayıoğlu, 5 yıldır 4 bini yaya olmak üzere 8 bin kilometre yol katetti ve gördüklerini kitaplaştırdı

BUGÜNE KADAR 50 İL DOLAŞTI
Muğla'da oturan 60 yaşındaki Muammer Özdayıoğlu, 5 yıldır Türkiye yollarında. Muhasebeci olarak çalışan ve emekli olduktan sonra kahve köşelerinde oturmak yerine gezmeyi tercih eden Muammer Özdayıoğlu, bu amaçla 4 bin 325'i yaya olmak üzere yaklaşık 8 bin kilometre yol katetmiş. Şimdiye kadar 50 ili kasaba ve köyleri ile birlikte gezen Özdayıoğlu, başından geçen ilginç olayları "Yoldaki Adam" adlı eserde topladı.

"ÜLKENİ GÖRDÜKÇE SEVERSİN"
Türkiye'de basılmadık tek karış toprak bırakmayacağını belirten modern seyyah Muammer Özdayıoğlu, "İlk gezimi Çanakkale'ye yaptım. İzlenimlerimi aldığım notlarla pekiştirdim. Bu notları, aralarında tarihçi, öğretmen ve yazarlar da bulunan arkadaşlarıma gösterdim; çok beğendiler. Onların tavsiyesi üzerine gezilerime devam etme kararı aldım" diyor. Özdayıoğlu, Türkiye'yi gezdikçe daha çok sevdiğinin da altını çiziyor.

TÜM KAMYONCULAR TANIYOR
Gezileri esnasında her yorulduğunda imdadına kamyoncuların yetiştiğini belirten Özdayıoğlu, "Ülkedeki tüm kamyoncular beni tanır. Yolda zorlandığımda yardımıma onlar koşuyor" diyor. Özdayıoğlu, yollardaki tek arkadaşının ise çantası olduğunu belirtiyor "İçinde beyaz eşya hariç her şey var" dediği çantası ile kimi zaman dertleştiğini de vurgulayan seyyahın sırt çantasında kahveden poşet çaya kadar herşey mevcut.

Sinan AYDIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır