kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Fark nerede

Türban konusunda iki devlet üniversitesinde bir hafta arayla iki farklı uygulama yaşandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi 21. dönem mezunları dün Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan törenle diplomalarını aldı.

Törene çok sayıda türbanlı ve çarşaflı bayan da katılırken, Rektör Prof. Dr. Türkay Tüdeş, öğrenci ve öğretim üyelerinden sorumlu olduğunu, türbana ve çarşafa müdahale etmeyi uygun bulmadığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen törende ise velilerin türbanla salona girmesine izin verilmemişti. Bazı veliler türban krizini yanlarında götürdükleri perukları türbanlarının üstüne takarak aşmışlardı.

Diğer üniversitelerde yapılan uygulamayı KTÜ'ye taşımadığını belirten KTÜ Rektörü Türkay Tüdeş, "Ben üniversitede okuyan öğrenci, görevli öğretim üyesi ve diğer çalışanların durumundan sorumluyum. Öğrenci yakınları beni ilgilendirmez. Bir tatsızlık çıkmasın diye çarşaf ve türbanla salona girilmesine izin verdik. Törene katılanlara başörtünü ve çarşafını çıkar demeyi doğru bulmadığımız için böyle bir uygulamaya girmedik" dedi. Geçen hafta Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde yapılan mezuniyet töreninde türbanlı velilerin salona girmesine izin vermeyen Rektör Yaşar Sütbeyaz ise "Her sene uygulanan bir kuraldır. Devletin bize gönderdiği genelgelerde bu yönde talimatlar var. Biz devletin memuruyuz" demişti.

Ersin RAMOĞLU - Ahu BOZLAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır