kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Mumları üfleyemedi

Faks çifti, geçen yıl trafik canavarına kurban verdikleri oğullarının 20'nci yaşgününü oğullarının fotoğrafı ve arkadaşlarıyla kutladı

Tek oğullarını trafik terörüne kurban veren Sedat ve Hülya Faks çifti, biricik evlatlarının 20'nci doğum gününde oğulları adına verdikleri ilanla tüm gençlere "Ne olur hız yapmayın"çağrısında bulundu. Oğullarının arkadaşlarını evde toplayarak pasta kesen ve videoda eski görüntülerini seyrederek yaşgünü yapan aile tek dileklerinin başka ailelerin de aynı acıyı çekmemesi olduğunu söyledi.

Yeditepe Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetmenliği 2. sınıfında okuyan Murat Faks ve 4 yakın arkadaşı, takvimler 19 Ocak 2002'yi gösterirken, Balmumcu'daki Plaza Hotel'de yemek yemek üzere Levent'ten yola çıkmıştı. Gençlerin içinde bulunduğu otomobil Balmumcu Kavşağına geldiğinde, önlerinde giden BMW geri manevra yapmaya başladı. Ne olduysa da o anda oldu. Faks'ın da içinde bulunduğu otomobil öndeki araca çarpmamak için direksiyon kırınca, orta refüjte bulunan direğe bindirdi. Ortalık bir an da kan gölüne dönerken, ön koltukta oturan Murat Faks, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

ÖLÜMÜ KABUL ETMEDİLER
Kaza sırasında bir iş gezisi için yurtdışında bulunan baba Sedat Faks, ertesi gün apar topar yurda dönerken, anne Hülya Faks tek evladını kaybetmenin acısıyla derinden yaralandı. Ancak biricik evlatlarının ölümünü asla kabul etmediler. Faks çifti yaşama, Murat'ın arkadaşlarının desteğiyle sarıldılar. Geçtiğimiz 23 Haziran günü de, hayatta olsaydı 20. yaşına basacak olan oğullarının doğum gününü kutladılar.

Murat'ın yuva, ilkokul, lise, üniversite ve mahalle arkadaşları ile yakınlarının biraraya geldiği doğum günü kutlamasında, evin her tarafına genç çocuğun resimleri ile tutkunu olduğu Fenerbahçe'nin sarı-lacivert forması asıldı. Çocuklarının doğum günü için gazetelere de ilan veren Faks çifti, trafik kurallarına uyulması çağrısında bulundu. Baba Sedat Faks, ilan verme nedenini, "Belki birileri okur da, onlar için uyarıcı bir etkisi olur diye bu ilanı verdik. Bizim yaşadığımız acıyı kimse yaşamasın istiyoruz" şeklinde açıkladı. Murat'ın kendilerini yaşama bağlayan tek çocukları olduğunu vurgulayan 53 yaşındaki baba sözlerini şöyle sürdürdü

"En büyük ideali okulu bitirip, bir reklam ajansı kurmak ve diskjokeylik yapmaktı. Ama bunlara yapmaya ömrü yetmedi. Biz de onsuz geçen günlerin acısını yaşayarak, ömrümüzü tüketmeye çalışıyoruz. Her akşam Murat'ın eve gelmesini beklemek ve gelmeyeceğini bilmek çok zor."

Bülent ERGÜN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır