kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Ali Babacan: Gecikmeler konusunda endişeler yersiz

Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, hükümetin IMF 5. gözden geçirmesinin gerektirdiği yasal düzenlemeler konusunda geciktiği eleştirilerinin yersiz olduğunu, Meclis'in yasal düzenlemeler için çalışmakta olduğunu söyledi.

Babacan İstanbul Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "IMF ile 5. gözden geçirmeye ilişkin tereddütler yersizdir, TBMM çok yoğun çalışıyor. Yasal düzenlemelerin tamamlanmasıyla çok güçlü bir altyapıya kavuşacağız" dedi.

Babacan ayrıca ekonomik programda kesinlikle sapma olmayacağını, mali disiplinin "mutlaka kararlılıkla sürdürüleceğini" sözlerine ekledi. Babacan, hükümetin yılsonu için TÜFE'deki yüzde 20'lik hedefi konusunda "Uyguladığımız sıkı maliye politikası ile desteklenen para politikaları neticesinde enflasyon önümüzdeki aylarda düşecektir" diye konuştu.

Toplumun her kesiminin pratik çözümler, somut ürünler, yani eylem beklediğini ifade eden Babacan, "Yediden yetmişe hepimiz peynir gemisinin lafla yürümediğini tecrübe ettik. Artık sözü, kelimeleri, nutukları aşarak gözle görülür, elle tutulur eylemleri gerçekleştirme sürecine girdik" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır