kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

TÜPRAŞ, 2007'de Marmara'ya yeni rafineri yapacak

TÜPRAŞ Genel Müdürü Hüsamettin Danış, 2007 yılında Marmara Bölgesi'nde 10 bin ton kapasiteli yeni bir rafineri yapmayı planladıklarını söyledi.

Danış, Kamu İhale Yasası'ndan da yakınıp değiştirilmesini istedi. TBMM KİT Komisyonu dün TÜPRAŞ'ın 1998-2001 yıllarına ait hesaplarını görüştü. Komisyonda Danış, Türkiye'nin petrol ürünü talebinin 2010 yılında 35.4 milyon, 2020 yılında da 43.4 milyon tona ulaşacağının tahmin edildiğini belirterek, özellikle Marmara Bölgesi'nde doğacak ürün açıklarını dikkate alarak 2007 yılında Körfez Petrokimya Rafineri kompleksi arazisinde yıllık 10 milyon ton kapasiteli yeni bir rafineriyi devreye almayı düşündüklerini belirtti.

IRAKLILAR RÜŞVET İSTEDİ
Danış, soruları yanıtlarken Irak yönetiminin, ''Ya bize sürşarj ödersiniz ya da burnunuzu sürteriz'' şeklinde rencide edici ifade kullandığını belirterek, ''Biz de dedik (o zaman bunun için fatura verin). Onlar (fatura vermeyiz, aksi takdirde petrol vermeyiz) dedi. Yani açıktan açıktan varil başına 25-50 cent rüşvet istiyorlardı. Bu gelişmeler üzerine Irak'tan ham petrol alımını durdurduk'' dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır