kapat
24.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

BÜLENT TULUN


Beklentiler

G.Saray camiası büyük beklentiler içinde. Herkes sürpriz isimler ve önemli yerlere önemli futbolcu transferleri bekliyor. G.Saray'ın transfere ihtiyacı var mı? Önce bunu irdeleyelim. Pinto, Felipe, Sarr, Almaquer ve Christian felaketlerinden sonra bir de Lukunku olayı gelince ve Batista ile Xavier de gözden çıkarılınca G.Saray'ın ciddi transfere ihtiyacı vardır. Bugüne kadar transfer edilen D.Bakırlı Ömer ve Kocaelisporlu Orhan Ak benim için isimleri aklımda, performansları aklımda kalmamış oyuncular. Yapacakları ümit edilen katkıdan endişeliyim. Portekiz'den alınan Pratez ise bugüne kadar ismi duyulmamış, fikrim olmayan bir oyuncu. Pinto için söylenen, "Geleceğin yıldızı" yakıştırması geçen sezon ters teptiği için kamuoyu aynı akibetten korkuyor.

İç piyasada ise G.Saray durmadan her oyuncuya karşılık Batista'yı teklif ediyor. Görüldüğü kadarı ile hiçbir kulüp de istemiyor. Geçen sezon Batista'nın sakatlık probleminin ve psikolojik durumunun ne olduğu çözülemedi. Zaten G.Saray geçen sezon durmadan problemli oyuncularla uğraştı. Bu oyuncuların problemlerini çözmek ilgiden geçer. Eğer ilgilenmezseniz bazen sevip, bazen de okşamazsanız kırılgan oyuncular problemli hale gelir. Galiba bu işi evvelki senelerde perde arkasından Bülent Ünder iyi yapıyordu.

Fatih Terim el atmalı
Rivayete göre Rizeli, eski G.Saraylı Gürol Azer gelecek yıl için G.Birliği ile anlaşmış. Bu durumda sözleşmesi biteceği için G.Saray'a da bir şey düşmüyor. Gürol Azer ve Kerem İnan'ın Gençler'de, Ümit Aydın'ın da Adana'da gelecekte yapacaklarını buruk bir şekilde izleyeceğiz. Yenibosna'da kiralık oynayan yine G.Saray altyapısından, 83 doğumlu Gökhan Ad Altay'a gitmiş. G.Saray'da tuhaf şeyler oluyor. Fatih hoca kendini çok yukarı çekmiş, işleri ve transferi delege ettiği kişiler ise altından kalkamıyorlar gibime gelemiyor. Fatih Terim'in kendi karizması ile yapacağı işler delege ettiği kişilerin yapacağı işlerden çok daha fazla yarar sağlar G.Saray'a.

Birkaç önemli transfer yapılamazsa, G.Saray'ın nerede oynayacağı belli olmayan 2003-04 sezonu kombineleri fiyasko olabilir. En büyük korkum ise eleğin üstünde kalan takımların katılacağı son Şampiyonlar Ligi eleme grubu maçları. Birilerinin şeytanın avukatlığını yapması lazım. Bu da bana düştü. Umarım bu tip uyarılar işlerin işine gömülmüş yönetimi ve teknik heyeti biraz daha fazla gerçeklere fokus eder.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır