kapat
24.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

ÖMER ÜRÜNDÜL


Müthiş gece

Konfederasyon Kupası'nda dün gece St.Etienne'de çok tempolu, mücadeleci ve tansiyonu yüksek bir maç izledik. Sonuçta ikinci yarıdaki müthiş hırsımızla Dünya Şampiyonu rakibimiz karşısında yenik durumdan kurtulup turu geçmeyi başardık.

Kupa dışında kalmamak için mutlak 3 puana ihtiyacı olan Brezilya, ilk dakikadan itibaren işi sıkı tuttu. Tempolu, organize ataklarla üzerimize geldiler. Bu ataklarda kanat kombinasyonları, orta saha çeşitlemeleri ve kişisel adam eksiltmeler vardı. En önemlisi de basit top kaybetmiyorlardı. Ayrıca bölge presiyle bizi de oynatmıyorlardı. Orta sahada ne top çalabildik ne de pas yapabildik. Doğal olarak savunma güvenliğimizi de oluşturamadık. Arka arkaya kalemiz önünde tehlikeler yaşadık ve skor dezavantajına düştük. Bu olumsuz tabloda Şenol Güneş'in de yanlışları vardı. Ergün'ü sol kulvara çekip, İbrahim'i orta sahada görevlendirmesi bize hiçbir katkı sağlamadı. Aksine zarar verdi. Ayrıca kalabalık orta saha, tek forvetle oynama düşüncesi de yanlıştı. Çünkü Tuncay sırtı dönük son adam oynamayı hiç bilmiyor.

Güneş hatadan döndü
İkinci yarıya doğrularla başladık, Şenol Güneş hatasından döndü. Devrenin bitimine az süre kala oyuna giren Okan forveti ikiledi. Orta sahada varlık gösteremeyen Volkan çıkınca Ergün buraya geçti, bu arada hazırlanışı ve yapılışı güzel bir golle erken beraberliği sağlayınca büyük moral bulduk. Oyuncularımız inanılmaz bir mücadele gösteremeye başladılar. Hem dengeli ataklar yapıyor hem de geride kalabalıklaştık. Bu arada oyunun son 15 dakikasına girilirken Brezilya bütün riskleri alıp geride geniş alan bıraktı. Bu alanı değerlendirecek sprinter oyuncularımız etkili driplingler yapmaya başladılar. Ve kısa sürede galibiyet golünü de bulduk.

Son dakikalarda farka gidecek pozisyonları yakaladık ancak değerlendirmedik. Üzerimize bütün hırsıyla yüklenen Brezilya, son saniyede beraberliği buldu ama yarı finale kalan biz olduk. Galibiyetin son saniyede kaçırılması doğal olarak bizleri üzdü.

Seyircimiz sınıfta kaldı
Gelelim esas konuya. Seyircimiz maç başlamadan önce ve maç sonuna kadar çağdışı hareketlerde bulundu. Rakip seyircilere sataştılar, 90 dakika boyunca sahaya yabancı maddeler yağdı. Rakip oyuncular korner atarken tel örgülere kadar tırmanıp taciz ettiler, en sonunda da öne geçtiğimiz gol sonrası 5-6 kişi sahaya girip çirkin görüntülere noktayı koydular. Bu görüntüler bize hiç yakışmıyor. Futbolumuz bu gelişmeyi kaydederken toplum olarak bunu hazmedemiyoruz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır