kapat
24.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

NECATİ DOĞRU


Bir şişe şarap!

Faruk Mangırcı'nın yazdığı; "Şişesi 4.3 milyar liraya Petrus şarabı içen devlet bankası genel müdür yardımcısı..." haberi son yılların en etkili gazeteciliğinden biri sayılmalı. Yaşa Faruk, kalemin keskin olsun!

Uyanın...

Uyanın...

Uyanın...

Diye bağırıyor bu haber... Hadi uyanalım! Vakıflar Bankası'nın Genel Müdür Yardımcıları'ından Yusuf Yeşilırmak, yanına 3-5 dostunu almış Ankara'nın seçkinlerine hizmet sunan La Grappa Restoranı'na gitmiş...

Ara yemekler...

Beraberinde Fransa'dan ithal pahalı şaraplar... Garson bey açar mısınız bir şişe Chateau Du Cari şarabı... 143 milyon lira...

Ara yemekler bitti...

Gelsin ana yemekler...

Garson bey açar mısınız bir şişe Cotters de Rhone şarabı... 150 milyon lira... Bir şişe de Badiaa C. Chian şarabı... 195 milyon lira...

****

Ana yemekler de bitti!

Garson bey bakar mısın!

"Keçi şarap içmiş, dağa kurt aramaya gitmiş..." derler, bu üç şişe nefis şarap bizi kesmedi açar mısın bir şişe Chateau Petrus şarabı... 4 milyar 300 milyon lira... Devleti borç içinde, 22 bankası batmış, 5 yıldır krizden çıkamamış, işçisine sıfır ücret zammı öneren Ankara'da lokantada bir şişe şarap 4 milyar 300 milyon lira... Devlet bankasının genel müdür yardımcısı dostlarıyla bu şaraptan içiyor... Yarasın!

Garson bey dinler misin!

Neden yapılıyor bu şarap? İçini altın doldursan yine de 4 milyar 300 milyon lira tutmaz. Boşuna dememişler; "Biri size Petrus şarabı ısmarlarsa yemeklerinizi hemen köpeğinize verin, siz sadece Petrus'u için...."

İçelim...

Kendimizden geçelim!

Garson bey hesap!

****

Faruk Mangırcı, adisyonda isim isim belgeleri de göstererek yazıyor ki, 5 milyar 580 milyon lira hesap geldi. Fakat, masanın ısmarlayıcısı Vakıflar Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Yeşilırmak, "Bu hesap çok kabarık" diye itiraz etti. Sonra müessese bu hesabı "2,5 milyar liraya" düşürdü.

Peki kim ödedi parayı?

Vakıflar Bankası mı?

Vakf edilmiş paralarla kurulmuş banka... Devletin bankası... Böyle bir bankanın parasıyla 4 milyar liralık Petrus şarabı içenin ağzı çarpılır, dili tutulur. Nitekim genel müdür yardımcısı "Ben hesabı cebimden ödedim" demiş.

Doğru mu söylüyor?

Nerede belgesi?

Ben dün bu haberin peşine düştüm. Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Yeşilırmak'ı cep telefonundan buldum; "Beyefendi bu hesabı kendi paranızla ödediğinizi gösterir belgeniz var mı?" diye soracaktım.

"Basınla konuşmuyorum..." dedi.

****

Neden konuşmuyor?

Tevazu gösteriyor!

Gerçekten kendi parasıyla mı ödedi? Bir devlet bankasının genel müdür yardımcısı Petrus şarabı içecek kadar para kazanabiliyor mu? Petrus şarabını zengin işadamları Sabancılar, Koçlar bile içmiyorlarmış! Onlara bile pahalı geliyormuş! Bir yıl içinde bütün Türkiye'de toplam 4 şişe satılmış. İkisini Rus, ikisini de Azeri işadamları içmişler! Rus ve Azeri işadamları, bir gecede komünistlikten kapitalisliğe geçtiler, Petrus içebilecek duruma geliverdiler. Bir de bizim devlet bankasının genel müdür yardımcıları geliverdiler!

Uyanın... Uyanın... Uyanın...

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır