kapat
24.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Hewitt'i 2.08 uzattılar

Wimbledon'un erkeklerdeki 1 numarası ve son şampiyonu Llyton Hewitt, ilk Grand Slam'ine çıkan 2.08 boyundaki Hırvat Ivo Karlovic'e yenilerek tarihe geçti

117 yılda ikinci kez
Teniste sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon büyük bir şokla başladı. Turnuvanın son şampiyonu ve 1 numaralı favorisi Avustralyalı Llyton Hewitt, elemelerden gelen 2.08 boyundaki Hırvat rakibi Ivo Karlovic'e 3-1 yenilerek tarihe geçti. 117'inci kez yapılan Wimbledon'da şampiyon olduğunun ertesi yılı elenen tek raket 36 yıl önce Manuel Santana olmuştu. Hewitt geçen hafta da ATP sıralamasının zirvesindeki yerini de Andre Agassi'ye kaptırmıştı.

Hırvatistan ayakta
Profesyonel tenise 3 yıl önce başlayan 24 yaşındaki Karlovic, turnuvanın en uzun oyuncusu olarak tarihe geçmişti. İlk Grand Slam turnuvasını oynayan 2.08 boyundaki Karlovic, Hewitt karşısında ilk seti 6-1 kaybettikten sonra sazı eline aldı ve 7-6, 6-3 ve 6-4'lük setlerle sonuca uzandı. 2001'de Ivanisevic'in şampiyonluğu ile sokaklara dökülen Zagreb, bu kez basketbolcudan bozma Karlovic'in zaferini kutladı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır