kapat
24.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Rüya çocuklar

Adriano'nun golüyle susan Millilerimiz, Gökdeniz ile şahlandı. Okan skoru 2-1'e taşıdı. Brezilya son saniyede 2-2'yi buldu

Geçen yıl Brezilya ile oynadığımız maçlarda adeta nefeslerimiz tutulmuştu. Dünya Kupası'ndaki ilk maçımızda 2-1 kaybetmiştik. Yarı finalde ise tek golle mağlup olmuştuk. Aradan 12 ay geçtikten sonra bu kez Konfederasyon Kupası'nda yarı finale çıkmak için mücadele ettik Sambacılar'la.

Maçın başlarında tutuktuk. Tuncay'ı ileride tek bırakan Şenol Güneş orta sahanın ortasına ağır Volkan'ı yerleştirip Okan'ı kulübede tutunca Brezilya adeta tek kale oynamaya başladı.

Sol kanatta Ergün'ün ağır kalışı, İbrahim'in yerini kaybetmesi, Selçuk'un önceki maçlara oranla daha pasif oynaması orta sahayı tamamen Brezilya'nın egemenliği altına geçirdi. Ilan'ın direkten dönen vuruşu ilk sinyaldi. Rüştü'nün hatasında Adriano'nun vurup Bülent'in çizgiden çıkardığı top ise ikinci. Üçüncü de Adriano ağlarımızı havalandırırken Güneş Volkan'ı oyuna sokup Okan'ı Tuncay'ın yanına sürüyordu.

Okan girdi, oyun değişti
İkinci yarıda Brezilya beraberliği koruma gibi bir saplantı içine girince oyun kilitlendi. İki takım da orta sahada etkisiz bir futbol oynarken Fatih'in uzun pasında Gökdeniz Dida'yı avlıyor ve yediğimiz golün bir kopyasını rakip ağlara gönderiyordu.

80. dakikada Tuncay'la başlayan kontratağımızda rakip sahaya 3 kişiyle birden gittik. 30 metre topu süren Yıldıray Okan'a harika bir asist yaptı. Kral da Türkiye Ligi'nde herhangi bir maçta atarmışcasına rahat attı golü Brezilya'ya...

Rüştü'nün kurtarışları, Tuncay, İbrahim ve Okan'la kaçırdığımız goller heyecanlı maçın akıllarda kalan diğer anlarıydı. Harika bir yönetim gösteren Markus Merk'in bitiş düdüğü Brezilya'yı Konfederasyon Kupası'nın dışına iterken Milli Takımımız'ı Fransa'nın yarı finaldeki rakibi yapıyordu.

Brezilya uzatma dakikalarında Alex ile son kez umutlandı ama kalan süre yeterli değildi. Son sonrası Rüştü'nün kucağındaki topu almak isteyen Ronaldinho ile kalecimiz arasında sert bir diyalog da yaşandı ama Markus Merk pozisyona yakındı, öfkeli Brezilyalı'yı kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır