kapat
24.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Bebek koltuğu sürücü yanına bağlanır mı?

Firmalar, air bag yoksa koltuk, ters olarak öne bağlanabilirgörüşünde

Avrupa'nın çocuk güvenlik koltuğu üreten en büyük firması Römer ürünlerini Türkiye'ye getiren İTAMEKS Dış Ticaret Şirketi Satış Sorumlusu Osman Özgür, araçta air bag yoksa bebek koltuklarının öne oturtulabileceğini söyledi. Koltuğun ters bir şekilde bağlandığını belirten Özgür, "Tüm satış noktalarına bir demo koltuk gösteriyoruz. Satıcılar müşteriye bu koltuğun nasıl bağlanacağını detaylı bir şekilde anlatmak zorundalar. Ürünün broşürlerinde de nasıl bağlanacağı detaylı bir şekilde gösteriliyor" dedi.

"Bebek koltukları denetimsiz"
Özgür, "Türkiye'de satılan bebek koltuklarının kalitesini denetleyen bir kurum yok. Çocuk güvenlik koltukları TSE kapsamına girmiyor. 50 km hızla giden aracın bir duvara çarpması anında çocuk 3 ton bir basınçla ileri fırlıyor.

Bu yüzden koltuk ters bağlanır ve darbeyi sırt kısmında bulunan darbe emici köpüğünün karşılaması gerekir. Ama Türkiye'deki birçok üründe darbe emici köpük yok" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Müdür Yardımcısı Abdullah Bozcu ise, "Kanunda bebek koltuğunun öne oturtulamayacağına dair açık bir hüküm yok. 12 yaşından küçük çocukların ön koltuğa oturtulması yasak" dedi.

Yıldız ATEŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır