kapat
24.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Kredi, bir telefona kaldı

Bakan Ali Babacan, ABD'den gelecek olan 8.5 milyar dolarlık kredi konusunda anlaşmanın sağlandığını artık işin telefonla da yürütülebileceğini söyledi

Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, ABD yönetimiyle 8.5 milyar dolarlık kredi konusunda üç haftadan bu yana görüşmelerin sürdürüldüğünü belirterek; krediye ilişkin detayların en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Babacan, Dünya Ekonomik Forumu toplantısı için bulunduğu Ürdün'ün başkenti Amman'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Babacan, ekonomideki tüm hesaplamaların kredinin gelmemesi üzerine yapıldığını belirterek, kredinin ekonomiye katkıda bulunacağını belirtti. Devlet Bakanı, görüşmelerin bundan sonra yüzyüze olmasının gereği bulunmadığını, gerekirse bu sürecin telefonla da tamamlanabileceğini söyledi.

Babacan, çok uygun koşullu olan bu kredinin ödeme planının da, Türkiye'nin şartlarına göre belirleneceğini söyledi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, 2003 yılı için uluslararası piyasalarda öngörülen 4.5 milyar dolarlık tahvil ihracının aşılabileceğini de söyledi.

İHALE ALANA KREDİ
Babacan, kredinin bir bölümünün, Irak'ta iş yapan Türk şirketlerine kullandırılmasını düşündüklerini de kaydetti. Borçlarla ilgili en göze çarpan sorunun vadelerin kısalığı olduğunu söyleyen Babacan, 2003 bütçesi'nde yapılabilecek revizyonların yüzde 6.5'lik faiz dışı fazla hedefini etkilemeyeceğini de bildirdi. Babacan bu arada, büyük uluslararası şirketlerin Türkiye'ye getirilmesini hedefleyen, ancak siyasi istikrarsızlık nedeniyle planlandığı gibi geçen yıl Temmuz ayında gerçekleştirilemeyen Yatırım Konseyi toplantısının Eylül-Ekim'de yapılacağını ve bu çerçevede 20'nin üzerinde uluslararası şirketin yöneticisinin Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Babacan; Yatırımcının ayağına gideceğiz
Bakan Ali Babacan, büyük uluslararası şirketlerin Türkiye'ye getirilmesini hedefleyen, ancak siyasi istikrarsızlık nedeniyle planlandığı gibi geçen yıl Temmuz ayında gerçekleştirilemeyen Yatırım Konseyi toplantısının Eylül-Ekim aylarında yapılacağını ve bu çerçevede 20'nin üzerine uluslararası şirketin üst düzey yöneticisinin Türkiye'ye geleceğini ifade etti.

Babacan, sadece yabancı yatırımcıları Türkiye'ye davet etmekle kalmayıp, onları bilgilendirmek için, örneğin Fransa, Almanya, Kanada gibi ülkelere giderek tanıtım toplantıları düzenleyeceklerini bildirdi.

Devlet Bakanı, 7 Temmuz'dan itibaren İsviçre, Boston ve New York gibi merkezlere giderek buralarda özelleştirme, hisse senedi ve tahvil piyasası ile ilgili olarak yatırımcılara bilgi vereceklerini belirttti. Devlet Bakanı Babacan, Maliye Bakanı Unakıtan'ın Türkiye'deki özelleştirme ile yakından ilgilenen kuruluşlarla birebir temasta bulunacağını da kaydetti.

Zeynep TUĞRUL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır