kapat
24.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

'Saddam teslim olma şartları iletti'

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in, kendi eliyle yazdığı bir mektubu Amerikan askeri yetkililerine gönderdiği ve mektupta teslim olma şartlarını sıraladığı öne sürüldü.

Amerikan basınına dün akşam saatlerinde sızan habere göre mektubu, yakalanmasından kısa süre önce en yakın danışmanı ve baş koruması Abid Hamid Muhammed el Tikriti'ye bizzat kendisi verdi. Mektupta, Irak liderinin Amerikan yönetiminden kendisi ve ailesine adil davranmaları, Irak'tan sağ olarak ayrılıp bir başka Arap ülkesine güvenli şekilde gitmelerini sağlamasını talep ettiği iddia edildi.

İŞBİRLİĞİ SÖZÜ
Gazeteler, Saddam'ın mektubunda bu talepleri karşılığında Irak'taki ABD askerlerine yönelik saldırıları bitireceğine ve halkıyla askerler arasında yakın bağlar kurulması için yardım edeceğine dair söz verdiğini de yazdı.

Irak liderinin sağ olup olmadığı ya da halen Irak'ta olup olmadığı bilinmiyor. El Tikriti, ifadesinde Saddam ve oğullarının bir süreliğine Suriye'ye kaçtığını ancak baskı üzerine ülkeden geri gönderildiğini ve halen Irak içinde bulunduğunu anlattı. Ancak İngiliz gazeteleri de geçtiğimiz Çarşamba, Saddam ve oğullarının bulunduğu sanılan bir konvoya hava saldırısı düzenlendiğini, DNA sonuçlarının beklendiğini yazmıştı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır