kapat
24.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Özgürlük kadın ömrünü kısalttı

Yapılan araştırmalar 20'nci yüzyılda kadınların sahip olduğu özgürlüklerin strese yol açtığını ve bunun da kadın ömrünü kısalttığını ortaya koydu

İngiltere'de yapılan bir araştırma kadınların 20'nci yüzyılda sahip oldukları özgürlüğün daha çok strese yol açtığı ve stresin doğurduğu kötü alışkanlıkların da kadınların ömrünü kısalttığını ortaya çıkardı. Bilim dergisi Journal'ın son sayısındaki araştırmaya göre, günümüz kadınları gerek iş yaşamında gerekse özel hayatlarında geçmiş kuşaklara göre daha hızlı yaşıyor ve daha erken hayata veda ediyor. Uzmanlar, elde edilen özgürlüklerin yol açtığı stresin sigara ve alkol kullanımını artırdığını ve bunun da ömrü kısaltıcı bir etki yaptığını belirtti.

ALKOL KULLANIMI ÇOK ARTTI
Halen kadınların erkeklere göre daha fazla yaşadığı vurgulanan araştırmada, 21'inci yüzyılın sonuna kadar erkeğin ortalama ömür açısından kadını geçeceği tahmininde bulunuldu. Raporu hazırlayan ekibin başındaki Tony Leonardo, kadın ömründeki kısalma trendinin bu şekilde sürmesi halinde kadın ve erkeğin ortalama ömürlerinin bir noktada eşitleneceğini, daha sonra da erkeğin ortalama ömür konusunda kadını geçebileceğini söyledi. 20 yıl önce Avrupalı kadınların yüzde 9'u alkol tüketirken, bu oranın günümüzde iki katına çıktığı ve kadın sağlığının bundan da çok etkilendiği belirtildi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır