kapat
24.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Yüzer cephanelik yakalandı

Yunanİstan kara sularında dün baskınla el konulan şüpheli bir gemi, Türkiye ve Boğazlar'ın büyük bir tehlike atlattığını ortaya koyuyor.

Bir yabancı ülkenin gizli servisinden alınan istihbarat sonrası harekete geçen Yunan deniz komandoları, kara sularına girer girmez geminin etrafını kuşattı. Aramada gemiden 680 ton patlayıcı ele geçirildi. Komor adaları bandıralı Baltic Sky adlı geminin 5'i Ukraynalı ve 2'si Azeri mürettebatı sorgu için gözaltına alındı. Platiyali-Astaku limanına çekilen geminin 27 Nisan'da Arnavutluk'tan hareket ettiği belirlendi. Yunanistan Gizli Servisi geminin Afrika ülkelerinden Sudan'a doğru yol aldığını belirtti. En son 12 Mayıs'ta Tunus'a uğrayan gemi o günden bu yana hiçbir limanda duraklamadı. Baltic Sky tonlarca patlayıcıyla İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçti. Geçişt yükünü deklare ettiği belirlendi.

Geminin 21 Mayıs'ta Çanakkale, bir gün sonra da İstanbul'dan; geri dönüş yolunda da son olarak 5 Haziran'da Çanakkale'den geçtiği belirtildi. Geminin Hint Okyanusu'ndaki Marshall Adaları'nda bir şirket adına kayıtlı olduğu, ancak şirketin kağıt üzerinde olduğu belirtiliyor. Deniz Bakanlığı, gemide patlayıcı maddenin yanı sıra 8 bin adet fünye de buldu. 1966 yılında inşa edilen gemide bulunan bu miktarda patlayıcıyı taşıma amacı soruşturma sonucu belli olacak.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır