kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Cifte kavrulmus bomba kazasi

Harp Akademisi ogrencileri, katildiklari kokteylde ortalikta unutulan C-4 tipi pat-layicilari lokum zannedip yiyince olan oldu

Harp Akademisi Komutanligi ogrencileri, lokum zannettikleri C-4 tahrip kaliplarini yediler. Inanilmasi guc olay, SAS komandolarinin, Sualti Savunma Grup Komutanligi'ni (SAS) ziyarete gelecek olan, kurmay subay adayi birinci sinif ogrencileri icin hazirladigi kotu bir sakanin sonucu gerceklesti. Ziyaret nedeniyle hazirlanan kokteyle lokum sekli verilmis C-4 tahrip kaliplari da getiren SAS'larin amaci, son derece tehlikeli silahlarin guvenlik cemberini asabilecegini gostermekti. Ama dalginlik sonucu ortada unutulan C-4'leri subay adaylari lokum zannedip yedi.

Aktuel Dergisi'nin ortaya cikardigi olay nedeniyle Dz. Utgm. Murat Yildirim, Dz. Astsb. Ucvs. Ufuk Gungor ve Elk. Astsb. Bcvc. Selim Kurt Kuzey Deniz Saha Komutanligi Askeri Mahkemesi'nde yargilandi. Uc asker, lokum sekline getirilmis C - 4 tahrip kaliplarini ortada unutarak "gorevi ihmal" sucundan yapilan yargilamadan ceza almadan kurtuldular.

IKRAM ZANNETTILER
Aktuel'in bugun cikan sayisinda yer alan habere gore, 2 Mayis 2000'de, Deniz Harp Akademisi'nde ogrenim goren birinci sinif ogrencileri, Istanbul'un en guzel koselerinden birinde, Poyrazkoy'de kurulan Sualti Savunma Grup Komutanligi'ni ziyarete gittiler.

Ogrencileri, SAS'ta gorevli Dz. Kd. Yzb. Vedat Demirkan karsiladi. Gruba once Komutanlik binasi gezdirildi. "Tahrip aletleri odasi"nda bir savas sirasinda, sualti taarruz ve savunmasinda hedefleri yok etmede kullanilan son model savas araclari tanitildi akademi ogrencilerine.

Ogrenciler, daha sonra brifing salonuna alindi. Salonda ogrenciler icin bir de ikram masasi hazirlanmisti. Citir simitler icerisine eski kasar peynirleri yerlestirilmis, hafif de isitilmisti. Akademi ogrencileri brifing sonrasi verilecek kokteyli beklemek yerine simitleri yemeye basladi. Yemeklerin isitilmasinda kullanilan "benmari" icinde uzeri acik "lokum" paketleri de vardi.

Hindistan cevizli, susamli, kakaolu lokumlar nefis gozukuyordu. Akademi ogrencileri kasla goz arasinda lokumlarin tadina da baktilar. Bir ikisi tadini begenmeyip biraksa da, digerleri afiyetle lokumlari yedi. Tam bu sirada oradan gecmekte olan SAS Grup Komutanligi'nda gorevli astsubay Ali Ates 'lokum'lari fark ederek, olmalari gerekli yere, bahceye tasidi.

GATA'YA KALDIRILDILAR
Ancak hic kimsenin olan bitenden tam olarak haberi yoktu. Birkac dakika sonra brifing basladi. Brifing ilk yarim saatini tamamlamisti ki, ogrencilerin bircogunda zehirlenme belirtileri basladi. Brifing derhal iptal edildi, alarm verilerek, zehirlenen ogrenciler GATA'ya, Haydarpasa Egitim Hastanesi'ne kaldirildi.

Tam 12 ogrenci, Irakli Chadze, Valentina Velkov, Dimitri Karanfilov, Yzb. Hakan Gokturk, Yzb. Mithat Kemal Algul, Yzb. Celalettin Akcil, Yzb. Hannan Sayan, Yzb. Bora Ugurlu, Yzb. Levent Ucoz, Yzb. Ali Goznek, Yzb. Fikret Melikli ve Komen Kukurov zehirlendi. Chadze, Velkov, Karanfilov ve Gokturk hayati tehlike altindaydi. Bu yuzden bir hafta gozlem altinda tutuldular ve tedavileri yapildi.

Akademi ogrencilerinin oburlugu ile bir astsubayin unutkanligi, Turk Silahli Kuvvetleri'nin en komik kazasina yolacan ilginc kazanin ayrintilari mahkemede ortaya cikti. Askeri Mahkeme'de yargilanan saniklar 'kaza'yi tum ayrintilariyla anlatti.

Tuncay OPCIN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir