kapat
18.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL


Satanistlere en agir ceza verildi

Sehriban Coskunfirat'i, Ortakoy mezarliginda Satanist ayiniyle olduren Omer Celik, Engin Aslan ve Zinnur Gulsah Dincer'e muebbet agir hapis verildi

19 Yasindaki Sehriban Coskunfirat'i 13 Eylul 1999'da Ortakoy Mezarligi'nda 'seytana kurban etmek' icin olduren Omer Celik, Engin Arslan ve Zinnur Gulsah Dincer'e 3'uncu kez yapilan yargilama sonucunda Turk Ceza Kanunu'nun en agir cezasi olan muebbet agir hapis verildi. Boylece yaklasik 4 yil suren yargilama sonunda, mahkemenin verdigi iki karari ceza az oldugu gerekcesiyle bozan ve 'satanizmin' buyuk bir tehlike olduguna dikkat ceken Yargitay'in istedigi oldu. Daha onceki iki yargilamada da mahkeme saniklara kasten adam oldurmekten 25 yil agir hapis cezasi vermisti.

Istanbul 2'nci Agir Ceza Mahkemesi'nde dun yapilan durusmada, cumhuriyet savcisi saniklarin Yargitay'in verdigi karar dogrultusunda "canavarca bir hisle adam oldurmek" sucundan muebbet agir hapis cezasina carptirilmasini istedi. Saniklar ise Yargitay'in bozma kararina katilmadiklarini soyleyerek, mahkemenin kararinda direnmesini istediler.

CANAVARCA HISLE OLDURDU
Saniklardan Omer Celik ile Zinnur Gulsah Dincer mahkemenin kararina saygili olduklarini ifade ederken, diger sanik Engin Arslan ise "Aslinda soyleyecek cok sey var ama simdi konusmaya gerek yok. Ama zamani gelince anlatacagim" dedi.

Davayi ucuncu kez karara baglayan mahkeme heyeti de, Zinnur Gulsah Dincer, Omer Celik ve Engin Arslan'i 'canavarca bir hisle adam oldurmek' sucundan muebbet agir hapis cezasina carptirdi. Omer Celik ve Engin Arslan'a ayrica 'naasa hakaret' sucundan 2'ser ay 15'er gun hapis cezasi veren heyet, uc sanigi da 'hirsizlik' sucundan 6'sar ay 20'ser gun hapis cezasina carptirdi.

Cekicle vurup tecavuz ettiler
Omer Celik, Engin Arslan ve Zinnur Gulsah Dincer, 13 Eylul 1999'da gece yarisi Ortakoy Mezarligi'na getirdikleri Sehriban Coskunfirat'i Satanist ayinine kurban ederek, once basina cekicle vurup sonra bicakla vucudunu dogramislardi. Korkunc cinayetin ardindan da Celik ile Arslan genc kizin cesedine defalarca tecavuz etmislerdi.

Olayin hemen ardindan yakalanarak tutuklanan 3 sanik Istanbul 2. Agir Ceza Mahkemesi'nde yapilan yargilama sonunda "Kasten adam oldurmek'' ve "Hirsizlik'' suclarindan 25 yil 6 ay 20'ser gun agir hapis cezasina carptirildi. Ancak cezalar Yargitay 1. Ceza Dairesi'nin 'olayin normal bir cinayet gibi degerlendirilmesinin yasaya aykiri oldugu' gerekcesiyle bozuldu. Istanbul 2. Agir Ceza Mahkemesi'nde yapilan ikinci yargilamada da mahkeme ilk kararinda direnince dosya Yargitay Ceza Genel Kurulu'na geldi. Yargitay Genel Kurul'u da 17 Aralik 2002 tarihli kararinda saniklarin en agir ceza ile yargilanmalarini istedi.

Nejdet COKAN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir