kapat
01.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


NECATİ DOĞRU


Sosyete sezonu açtı! Halk otobüste melül!

Aslında "Sosyete Boğaziçi'nde Kâr Hane Sezonunu Açtı" diye başlık koyup yazacaktım. Yanlış anlaşılır diye korktum. Oysa soyu bizim soyumuzdan, kökü bizim kökümüzden olan Azeri Türkçesinde, "Kâr hane" kazanç sağlanan, gelir elde edilen yer anlamında kullanılır.

Dükkan, mağaza, fabrika...

Kâr yapılan yer...

Ticarethane...

Azeri buna "kerhane" demiş. Anadolu Türkçesinde nasıl olmuşsa değişmiş; karı-kız satılan, aşk-meşk yapılan yer haline gelmiş. Her yılın Mayıs ayından çıkılıp Haziran ayına girildiği günlerde İstanbul Boğaziçi'nin çok kâr getiren yazlık mekanları açılır.

****

Buralara para şımarığı, gece zengini, faizden, sıcak paradan, kayıtsız gelirden geçinen, nereden, nasıl bulduğu bilinmeyen azınlığın azınlığı bir kesim doluşur; "sabahın ilk ışıkları çıkıncaya kadar" eğlenir.

Ama ne eğlenme!

Viski sarhoşu olurlar.

Kafayı dumanla doldururlar.

Her yılın "kendini gösterme, ben de varım, ben de varlıklıyım deme" moda davranışı değişir.

Havaya dolar savururlar.

Peçeteler atarlar.

Masalar kırarlar.

Ceket yakarlar.

Masa aralarında, bar önlerinde soyunurlar. Yatak odası vaziyeti, pozisyonu alırlar.

Hayvanlar gibi öpüşürler.

Porno sahne yaratırlar.

Fotoğraf çektirirler.

TV kameralarına poz verirler.

****

Sosyete bu yılın sezonunu da dün gece açmış! Ben şimdi "Boğaziçi'nin sosyete kâr hanesi" diye yazsam yanlış anlaşılacak; dolayısıyla "kâr" ayrı, "hane" ayrı olarak yazdığım bu eğlence mekanlarında bu yıl da yüksek ilgiden izdiham doğmuş. Hepsi birbirine benzer, yapma bebek yüzlü, robotlaşmış hal ve tavırlı dansçı kızlar, kimisi Paris, kimisi Roma, kimisi New York barlarından özel olarak getirilmiş DJ'lerin çaldığı müzikle konukları coşturmuşlar.

Konuklar hep aynı...

Aynı adlar... Aynı yüzler...

Toplasan 2 bini geçmez...

Yüzde 90'ı televole programlarında, magazin dergilerinde, çok satan gazetelerin birinci sayfa dahil ellinci sayfasına kadar dolduran seksi duruşlu, cıbıldak kızlar. Ar damarı çatlamış bu kızlar, resimleri dergilere basılıp altına da "haftanın yeni seks bombası" diye yazılınca büyük minnet duygusuna giriyorlar.

****

Kızın adı dergide bir çıksa...

Talihi dönüyor...

Önü açılıyor.

Şöhreti büyüyor.

Mankenlik ücreti yükseliyor.

Arkadaşlık vizitesi artıyor.

Bu yüzden Boğaziçi'nin sosyete kâr haneleri üstte omuzu açık büstiyer, ortada göbeği açık heryer, altta kıçı açık, içini gösteren tül giysili kızlar ve onların etrafında başarısız, eğitimsiz, ilkesiz, idealsiz, onursuz, işsiz güçsüz, zengin ailelerin vitaminle büyütülmüş yarma vücutlu, haytalaşmış oğlan çocukları... Bu yılda böyle açıldı; sosyete kâr haneleri...

****

Kaderin tesadüfü...

Hayatın rastlantısı...

Bu yılki açılışta 2 bin davetli hücum edince Boğaziçi yolu Kuruçeşme'den başlayarak Bebek'e kadar tıkandı. Trafikte çakılıp kalan belediye otobüsünde halk; melül melül, üzgün, boynu bükük, bıkmış, bezgin bakışlarla sosyeteyi çıplak gözlerle seyretti. Merkez Bankası'nın hazırladığı son rapora göre, Türkiye'de nüfusun yüzde 45'i yani 30 milyon kişi; eğitim, sağlık, kültür hizmetlerine para ayıramadan yaşıyor. Nüfusun yüzde 15'i olan 10 milyon kişi de; günde 2 dolarla (3 milyon lira) geçiniyor. Sosyete mekanlarında bir otomobilin park ücreti ise 15 milyon lira...

****

Bir zengin oğlanın...

Bir sosyetik kızın...

Otomobili için bir gecede ödediği park ücreti ile 5 tane yoksul geçiniyor. "Ben Türkiye'nin zencisiyim" diyen Tayyip Erdoğan Hükümeti, bu tabloyu değiştirme sözü vermişti. Acil eylem planı yapıp 3 aylık hedefleri içine de koymuştu.

6 ay (180 gün) geçti...

Tık yok...

Sosyete sezonu yine pürneşe açtı. Halk otobüste yine melül...

Boynu bükük... Yine bezgin...

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
sempozyum
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır