kapat
Sabah Gazetesi 17.05.2003

Seri katilakıllıymış

Türkiye'nin en ünlü 'seri katili' Yavuz Yapıcıoğlu 18 cinayetine rağmen "Cezai ehliyeti yoktur" raporuyla serbest kalıyordu. Son cinayetinden dolayı Tekirdağ Cezaevinde bulunan katil hakkında verilen son raporda 'akıllı' olduğu ortaya çıktı

TekİrdaĞ'da 3 kişiyi tornavida ve bıçakla öldürdükten sonra yakalanan ve yargılandığı Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi tarafından akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Yavuz Yapıcıoğlu'na 'akıllı' raporu verildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem ve İhtisas Dairesi tarafından Yapıcıoğlu'nun "simülasyon, yani iradi denetim altında davranış ve düşünce bozuklukları gayreti içinde olduğu" belirtildi. Yani Yapıcıoğlu, aslında deli değil, hatta deli taklidi yapacak kadar akıllıydı. Şimdi seri katilin, "cezai ehliyeti yoktur" raporu bulunduğu için yargılanmadığı eski cinayetleri için de yargı yolu açılmış oldu.

ÇORLU'DA 3 CİNAYET

Çorlu Sağlık Mahallesi'nde 23 Aralık 2002 gecesi Yavuz Yapıcıoğlu, Çorluspor Tesisleri'nde bekçi olarak çalışan arkadaşı Hüseyin Yumuk'u (44) tesislerdeki görevi başında tornavidayla öldürdü. Daha sonra yakınlardaki bir atölyede çalışan tornacı Özcan Karagözoğlu'nu da öldüren Yapıcıoğlu, ardından bir birahanenin yakınlarında rastladığı işsiz arkadaşı Şakir Temürçi'yi de (43) başına sert bir cisimle vurarak öldürdü. Katil daha sonra Tonguçlar Cami'si imamı Salih Baş'ı (35) ve Beytullah Güngen'i bıçakla yaraladı. İmam Baş'ı sabah namazı için gelen cemaat kurtardı.

MEĞER SERİ KATİLMİŞ

Çorlu'da büyük korku ve paniğe yol açan Yavuz Yapıcıoğlu, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İşlediği cinayetlerle dehşet saçan Yapıcıoğlu'nun verdiği ifade de tüyleri ürpertti. Katil zanlısı adam, daha önce de birçok kişiyi öldürdüğünü söylüyordu. Resmi kayıtlara göre 18 cinayeti bulunan Yavuz Yapıcıoğlu'nun ailesi ise katilin 40 kişiyi öldürdüğünü iddia ediyor.

Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekmekçi ise sanık hakkında daha önce işlediği cinayetler nedeniyle devam eden bir dava bulunup bulunmadığı konusunda yaptığı araştırmadan herhangi bir yanıt alamadıklarını söyledi. Ekmekçi, sanık hakkındaki Adli Tıp raporunun henüz kendilerine gönderilmediğini söyledi.

Zülfikar Ali Aydın Nejdet ÇOKAN SABAH HABER AJANSI