kapat
Sabah Gazetesi 25.02.2003

Türk ve Hint sosyetesi bu düğünde buluştu

Yeşil Kundura'nın sahibi Mustafa Yeşil'in oğlu Engin ve Hindistan'ın ünlü sanayici işadamı Vikram Thapar'ın kızı Ayesha'nın Yeni Delhi'deki düğünü 4 gün 4 gece sürdü

HİNDİSTAN'IN Yeni Delhi kenti geçtiğimiz günlerde "masal" gibi bir düğüne sahne oldu. Hint geleneklerine ve göreneklerine uygun olarak tam dört gün süren düğünde damat Yeşil Kundura'nın sahibi Mustafa Yeşil'in yıllardır Miami'de yaşayan oğlu Engin Yeşil, gelin ise Hindistan'ın en zengin ailesi Thaparlar'ın kızı Ayesha idi. Bu düğün için dünyanın yedi kıtasından konuklar Yeni Delhi'ye geldi. Yeşil ailesi de oğullarının bu mutlu gününde tam kadro Hindistan'daydı. Sadece konukların taşınması için Türkiye'den ve ABD'den üçer uçak kalktı. Her şey tıpkı Binbir Gece Masalları'ndaki gibiydi.

MIAMI'DE TANIŞTILAR

Engin Yeşil, Miami'de Radian Telecom adlı şirketin sahibi genç bir işadamı. Ayesha Thapar ise ülkesinin en zengin işadamlarından sanayici Vikram Thapar'ın kızı. Thapar, New York'ta üniversite eğitimi görüyordu. Ancak bir gün tatil için New York'tan kalktı, Miami'ye gitti. Kaderin kendisine ördüğü ağlardan haberi yoktu elbette! Burada Engin Yeşil ile tanıştı. Kısa bir flört döneminin ardından iki genç evlenmeye karar verdi.

14 Şubat Sevgililer Günü başlayan ve dört gün dört gece devam eden düğünün, konukları, bu süre içinde gerçekten de bir masal aleminde gibiydi.

SOSYETE YENİ DELHİ'DE

Hindistan sokaklarındaki sefaletin aksine böylesi bir zenginliğin ve görkemin yaşanabilmesine şaşıran konuklar "Bu, gerçeküstü bir şey" diyordu. Düğün için Yeni Delhi'ye giden konuklar arasında Rahmi Koç, Hakan-Arzu Dalokay, Orhan Tekin, Aslı-Burak Duruman, Berrak-Engin Koyuncu, Gökhan Çarmıklı gibi isimler vardı. Dört gün boyunca her gün, farklı bir törenin gerçekleştirildiği bu düğün, renkli şenlik ve ritüelleriyle yabancı konuklarını şaşırtmıştı. Törenlerin sonunda damat ata bindiği gibi gelini kaptı son olarak iki aile birlikte yemek yedi ve çift düğün evinden ayrılarak yeni hayatlarına doğru yola çıktı. MAGAZİN SERVİSİ


Damat Engin Yeşil (solda) ve gelin Ayesha Thapar (üstteki fotoğrafta en solda) geleneksel kıyafetler giydi. Mustafa ve Yücel Yeşil gelinleri ve oğullarıyla böyle mutlu poz verdi.