kapat
Sabah Gazetesi 21.02.2003

Halkın oyu yine atv'den yana

ÖZEL Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği'nin internet sitesi

www.ortyd.org.tr

'nin düzenlediği halk anketinde zirvede yer alan isim yine atv oldu. Ankete katılan 12 bin 38 kişinin yüzde 24.13"En İyi Ulusal Kanal" olarak atv'yi seçip, birinciliğe layık gördüler. Yine site ziyaretçilerinin oylamasına göre "atv Ana Haber" yüzde 25.52'lik çoğunlukla "En İyi Haber Bülteni" seçilirken, Ali Kırca'nın hazırlayıp sunduğu "Siyaset Meydanı" yüzde 34.94 ile "En İyi Tartışma Programı", "Esra Ceyhan'la A'dan Z'ye" yüzde 36.54'lük tercihle "En İyi Kadın Programı", yine atv'de yayınlanan "Çocuklar Duymasın" dizisi 43.56'lık yüzde ile "En İyi Yerli Dizi", Gülse Birsel'in sunduğu "G.A.G." ise yüzde 28.74 ile "En İyi Eğlence Programı" seçildi.

Ödül töreni 28 Şubat'ta

Nebil Özgentürk'ün hazırlayıp sunduğu "Bir Yudum İnsan", "En İyi Bilgi, Eğitim ve Kültür Programı" dalında ikinci, Faik Çetiner'in hazırlayıp sunduğu "Bizim Stadyum", "En İyi Spor Programı" kategorisinde üçüncü, yine atv programlarından "Harika Pazar", "En İyi Magazin Programları" dalında üçüncü, Hulki Cevizoğlu'nun hazırlayıp sunduğu "Ceviz Kabuğu" da "En İyi Tartışma Programları" kategorisinde "Siyaset Meydanı"nın ardından ikinci oldu. Ödüller, 28 Şubat Cuma günü Princess Otel'de düzenlenecek gecede sahiplerine verilecek.

Zeki'den Metin'e ağır bombardıman

NEBİL Özgentürk'ün hazırlayıp sunduğu "Bir Yudum İnsan" magazin aleminde gündem belirlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz programda Metin Akpınar'ın Müjdat Gezen'i "muhbirlikle" suçlamasının ardından bu hafta da Zeki Alasya'nın Akpınar hakkındaki sözleri "deprem etkisi" yarattı. İşte Alasya'nın sözleri:

*"Metin, parayı çok sever, çünkü eskiden çok yoksuldu. Bense parayı sevmem! Oysa ben de çok yoksuldum. Benim de parayı sevmemem normal! Çelişki gibi görünüyor ama gerçek bu! Metin Akpınar işadamı gibi oldu. Para kazandıkça sanattan uzaklaştı..."

* "Metin benden çok çok büyük bir oyuncu... Çünkü egoist! Büyük sanatçılar egoist olurlar. Ben egoist olamadım. O yüzden büyük oyuncu değilim."

*"Bir gün baktım ki bir reklam filminde tek başına oynuyor. Şaştım kaldım. Çünkü hep ikili olarak değerlendirirdik teklifleri... Neden böyle yaptığını sorduğumda 'Teklif bana geldi' dedi. Oysa bana da teklifler yağıyordu ama hiçbir zaman kabul etmedim. 'Metin olmazsa olmaz' deyip, geri çevirdim..."

Evet, "komik adamlara" son zamanlarda bir haller oldu. İki hafta önce Yılmaz Erdoğan bana verdiği röportajda Okan Bayülgen'e yüklenmişti. Sonra Metin Akpınar, Müjdat Gezen'e, şimdi de Zeki Alasya, Metin Akpınar'a cephe açtı. Bakalım bu savaşın sonu nereye varacak?

Taşfırın erkekleri isyanda

DAHA önce "kazak erkek" olarak anılan, ancak "Çocuklar Duymasın" dizisiyle birlikte "Taş Fırın Erkeği" ismini alan maçoluğa yatkın sert erkekler, televizyondaki bir reklama fena halde bozuluyorlar. Bu reklamla ilgili olarak son zamanlarda "Taş Fırın Erkekler"den çok sayıda şikayet alıyorum.

Öyle erkek olmaz!

Efendim, tepkilere neden olan bir deterjan reklamı. Alo firmasının son televizyon kampanyasında vücut yağının giysilerde yarattığı kiri temizleme iddiasındaki yeni ürünü tanıtılıyor. Evin hanımı deterjan kullanmadan önceki günlerinde kocasının başına bulaşık eldiveni takıyor, çoraplarının üzerine galoş giydiriyor ya da boyun ve bileklerini alüminyum folyo ile sarıyor. Muhtemelen "light erkek" olan kocası ise bu duruma "gık"ını bile çıkarmıyor. İşte Taş Fırın Erkekleri de buna bozuluyor. Şikayet edenler, "Erkeklik onurunun zedelendiği" iddiasında...

Zerda-Seda

dayanışması

SEDA Sayan'ın Kanal D'de canlı yayınlanan "Sabah Sabah Seda Sayan" şovuna bir mesaj geldi: "Şu anda Gaziantep'te çekim iptal oldu. Tüm Zerda ekibi sizi izliyor..." Bunun üzerine geçen hafta Yavuz Bingöl ile Ece Uslu'yu stüdyoda ağırlayan Seda Sayan da "Zerda" ekibinin başarısını kutlayıp, onlara ekrandan öpücükler gönderdi. Stüdyo konuğu Alişan ise Yavuz Bingöl'ün "Bahar Gözlüm" şarkısını okuyarak, "Zerda" ekibine armağan etti.

REYTİNGMETRE

ÇARŞAMBA günü totalde Star TV'nin "Bir Yıldız Tutuldu" dizisi (10.30-20.80) birinci, Show TV'nin "Kurtlar Vadisi" dizisi (10.20-20.70) ikinci, Kanal D'de yayınlanan "Kim 500 Milyar İster" yarışması (10.10-22.40) üçüncü, yine Kanal D'nin ekrana getirdiği "Film Gibi" (10.10-20.20) dördüncü, Star TV'nin yayınladığı "M.United-Juventus Maçı" (8.70-19.80) beşinci oldu. A/B grubunda ise "Kim 500 Milyar İster" (11.10-27.30) birinci, "Kurtlar Vadisi" (10.00-23.40) ikinci, "M.United-Juventus Maçı" (8.30-20.50) üçüncü, Star TV'nin yarışması "Passaparola" (7.90-25.20) dördüncü, "Film Gibi" (7.80-17.80) beşinci sırayı aldı.

NE DEMİŞ?

"Barış romantik bir safsata, savaş ise hayatın gerçeğidir..." ("Kurtlar Vadisi" dizisinden)

GAF KÜRSÜSÜ

"Kurtlar Vadisi" dizisinde Çakır, alacaklı olduğu adamın ofisine gidiyor, onu tehdit ediyor ve yardımcısı da silahı çekip adamın köpeğini vuruyor. Ama ne gariptir ki, koca ofiste bir kişi çıkıp da "Yahu içeride ne oluyor? Bizim patronu mu vurdular?" diye kapıyı açmıyor!..

BİZİM DECODER

TESADÜFE bakın ki, Güney Kore'deki metro yangının olduğu gün, Reality TV, Manş Tüneli'nde yıllar önce yaşanan yangın faciasını anlatan bir belgesel yayınlıyordu. Büyük bir mucize eseri facia can kaybı olmadan atlatılmış ancak tünelin güvenlik zaafları olanca korkutuculuğuyla ortaya çıkmıştı. Sinyalizasyon sistemi çöktüğünden trenin yeri bulunamıyordu. Çünkü yer belirleyici sensörler 375 metre arayla yerleştirilmişti. İşte Manş Tüneli'ndeki "en hayati" hata buydu. Güney Kore'deki faciadan sonra ise Japon yetkilileri, Tokyo Metrosu'nu karış karış inceleyip, güvenlik önlemlerini yeniden gözden geçirdiler. Umarım, aynı duyarlılığı İstanbul Metrosu'nun yetkilileri de göstermişlerdir!

Altyazı

27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağını 186 ülke televizyonu yayınlayacak. Türkiye'de NTV'nin yayınlayacağı yarışla ilgili olarak Eurosport kanalı da her gün düzenli yayın yapacak.

CNN Türk'te anchor değişikliği. "Bugün" adıyla yayınlanan 19.00 haber bültenini sunan Saynur Tezel'in ani istifa kararının ardından haber bültenini Gürkan Zengin sunmaya başladı. Zengin daha önce gece yarısı yayınlanan "Editör" programını sunuyordu.