kapat
Sabah Gazetesi 04.01.2003

Heykelini diktim sıra otelinde

Nermin Uran yedi yıl önce öldürülen eşinin hayali olan, "Prestige Otel"i bitirebilmek için canını dişine taktı

URAN Holding'in patronu 68 Kuşağı'nın önemli isimlerinden İsmet Uran'ın öldürülmesinden sonra holdingin başına geçen eşi Nermin Uran şu sıralar çok heyecanlı. Öldürüldükten sonra heykelini yaptırıp holding bahçesine koydurduğu eşinin en büyük projesi olan "Prestige Otel"in kaba inşaatını tamamlayan Uran, otelin açılışını gerçekleştirdiğinde İsmet Uran'ın hayallerini gerçeğe dönüştürmekle kalmayacak, İstanbul'a beş yıldızlı mükemmel bir otel de kazandırmış olacak.

DEV BİR OTEL

Temeli 90'lı yıllarda İsmet Uran tarafından atılan Sarıyer Hacıosman'daki Prestige Otel inşaatı, ünlü işadamının yedi yıl önce uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesiyle yarım kalmıştı. Ankara'da, inşaatlarında boyacılık yapan bir taşeron tarafından öldürülen Uran'ın ardından otel inşaatı kendi kaderine terkedilmişti. Beş yıldızlı, bin 50 yatak kapasiteli otelin milyonlarca dolara mal olan inşaatını tamamlamak görevini şimdi ,Uran Holding'in yönetimini ele alan Nermin Uran üstlendi.

Bünyesinde yaklaşık 20 şirket bulunan holdingin başına geçen Nermin Uran, tamamlandığında İstanbul'un en büyük ve en ünlü otellerinden birisi unvanına sahip olacak Prestige Oteli'ni bitirebilmek için hummalı bir çalışma başlattı. Bugüne kadar yapımına yaklaşık 10 trilyon lira harcanan otel tamamlandığında yüzlerce kişiye de iş imkanı sağlayacak.

HEP ARKA PLANDAYDI

İsmet Uran, 68 kuşağının önde gelen temsilcilerinden biriydi. Celal Doğan, Cavit Kavak, Uluç Gürkan, Atilla Aksoy, Hasan Celal Güzel ve Ersin Salman gibi önemli isimlerin ön planda olduğu dönemde, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğrenci temsilciliği yaptı. Ancak diğer arkadaşlarının aksine hep ön planda olmaktan kaçındı.

Makine mühendisliği bölümünü bitirince kendisini iş hayatının içinde bulan Uran, Uran Holding'i kurdu. Öğrencilik yıllarında onlarca eylemi örgütleyen İsmet Uran, kurduğu holding sayesinde binlerce işçinin patronu oldu.

KISA SÜREDE BÜYÜDÜ

Uran Holding kısa sürede büyüyerek, irili ufaklı 20 civarında şirketi bünyesinde topladı. Side'deki 750 yataklı 5 yıldızlı Grand Prestige Otel'in sahibi olan holding, Karaköy Yüzer Yolcu İskelesi, Ankara'da 3 bin konutluk Urankent, Zeynep Kamil Hastanesi'nin onarılması, Aksaray Yerebatan Sarnıcı'nın yeniden yapılması, OYAK Tuzla binaları, TOE Fabrikası, Tuzla'da birçok tersane, Beylikdüzü'de 4 bin konut inşaatına imza attı. Turizm ve İnşaat sektörü olmak üzere birçok alanda yatırımlar yapan holdingin cirosu trilyonlarla ifade ediliyor.

Bekir BATU - (SHA)