kapat
Sabah Gazetesi 31.12.2002

Sanatçılar Esperanza'dan seslendi

ABD'NİN olası müdahalesine karşı 152 kuruluşun oluşturduğu Irak'ta Savaşa Hayır Koordinasyonu, Greenpeace gemisinde ''barış çağrısı'' yaptı.

Ortaköy'deki Cemil Topuzlu Parkı'na yanaşan çevre örgütünün ''Esperanza'' adlı gemisinde koordinasyon adına açıklama yapan sanatçı Mehmet Ali Alabora, Türk halkının, ''Irak'a saldırıya ve Türkiye'nin de bu saldırıya katılmasına karşı olduğunu'' söyledi.

Alabora, ''Tüm bu muhalefete karşın ABD, büyük ekonomik sorunlar, IMF-Dünya Bankası programları ve 115 milyarlık dış borç altında ezilenTürk hükümetini komşusu Irak ile savaşa girmeye sürüklüyor'' dedi. ABD'nin 2001 yılında Antibalistik Füze Anlaşması'ndan çekildiğini ve bu tavrın dünya barışı için ciddi bir tehdit olduğunu ifade eden Alabora, ''Yalnızca Irak değil, ABD de uluslararası hukuka saygı göstermelidir'' diye konuştu. Esperanza'nın İspanyolca'da ''umut'' anlamına geldiğini de anlatanAlabora, ''Barış için hala umudumuz var ve bu çağrıyı ABD'nin Irak saldırısına karşı çıkan tüm insanlar adına yapıyoruz'' dedi. Sanatçılar Mustafa Alabora ile Nejat Yavaşoğulları'nın da katıldığı basın açıklamasının ardından, gemi personeli katılımcılara ''barış'' figürlü yapılan ekmekleri ikram etti. Erhan DOĞAN (SHA)


Mehmet Ali Alabora savaşa karşı çıkan sanatçların sözcüsü olarak açıklama yaptı.