kapat
Sabah Gazetesi 17.12.2002

Sağa baksa ölmeyecekti

Didem Çayırlı, dil kursu için iki ay önce Londra'ya gitti. İngiliz trafiğinin kurbanı oldu

Ünİversİteyİ bitirdikten sonra dil kursu için gittiği İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşamaya başlayan 22 yaşındaki Didem Çayırlı, trafik kazasında hayatını kaybetti. Didem Çayırlı, Londra'dan yakınlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, sık sık alışamamaktan yakındığı İngiliz trafiğinin kurbanı oldu.

İki ay önce Londra'ya giden Didem Çayırlı, yolun karşısına geçerken çalan cep telefonunu açmak isteyince dikkati dağıldı. Alışamadığı İngiliz trafiğinin ters olduğunu unutup sağ tarafa bakmadı. Bu arada yoldan geçen otomobili fark edemeyince altında kalmaktan kurtulamadı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Didem, tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdi. Didem'in ölüm haberini alan ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

TEK KIZLARIYDI

Didem, Pınarbaşı'nda faaliyet gösteren Etap Makine ve Kalıp Sanayii Fabrikası'nın uzun süre müdürlüğünü yaptıktan sonra Aydın'da bir süre ziraatle uğraşan Şevki Çayırlı ile Güngör Haliloğlu Çayırlı'nın tek kızıydı. Öğrenim hayatı başarılarla dolu olan Didem Çayırlı, İzmir Saint Joseph Lisesi'nden mezun oldu ve kazandığı Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Bölümü'nü bitirdi. Babasını kaybettikten sonra yeni bir evlilik yapan annesi ve üvey kardeşleriyle birlikte mutlu bir hayat sürüyordu. Ama Fransızca'nın yanı sıra İngilizce'sini de geliştirmek isteyen Didem, dil kursu için İngiltere'ye gitmeye karar verdi. Ailesinin de onayını aldıktan sonra iki ay önce Londra'ya giderek dil öğrenmeye başladı.

İngiltere'ye büyük bir sevinç içinde gittikten sonra ailesini ve arkadaşlarını telefonla arayan genç kız, Lonra'da çok mutlu olduğunu söylüyordu. Sık sık telefon açtığı ailesine trafiğin sağdan işlemesine alışamadığını söyleyen Didem'in korktuğu başına geldi. Didem Çayırlı'nın Londra'daki mutluluğu iki gün önce geçirdiği trafik kazasıyla son buldu.

DUYUNCA YIKILDILAR

Didem'in yaşamını yitirdiğini öğrenen ailesi, yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. İstanbul Kadıköy'de şekerleme satış mağazası işleten anne Güngör Haliloğlu (45), iki aydır uzak kaldığı kızı Didem'in, İngiltere'de trafik canavarının kurbanı olduğunu duyunca sinir krizleri geçirdi.

Didem'le yaptığı telefon görüşmelerinde trafiğin ters işlemesi sonucu yakındığını ifade eden acılı anne şunları söyledi: "İngiltere'ye gitmesini hiç istememiştim. Ancak, sürekli kendini geliştirmek isteyen bir kişiliğe sahipti. Dil eğitimi ile hayvanlara çok düşkündü. İki üvey kardeşini de çok severdi. İngiltere'deki dil eğitiminin ardından İstanbul'da iletişim üzerine master yapmak istiyordu."

Arif YAKICI (SHA)


İzmirli Didem'in, yoldan karşıya geçerken sağa bakmayı unutması hayatına maloldu.