kapat
Sabah Gazetesi 16.12.2002

Ölümüne sevda acı bitti

Denizli'de bir genç, istediği genç kız ailesi tarafından verilmeyince, ortalığı kan gölüne çevirdi. Çılgın genç, pompalı tüfekle sevdiği kızı, annesini ve babasını çalıştığı tarlada öldürdükten sonra intihar etti

DENİZLİ'DE, üç yıldan bu yana aşık olduğu 18 yaşındaki Raziye Turgut'la evlenmesine izin verilmeyen Süleyman Bostan bunalıma girip dehşet saçtı. Genç adam, pompalı tüfekle sevdiği kızı, annesini ve babasını öldürdükten sonra intihar etti.

Korkunç olay Sarayköy İlçesi'ne bağlı Duacılı Beldesi'nde dün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Süleyman Bostan adlı garson genç, üç yıl önce mahallesindeki Raziye Turgut'u ailesinden istedi. Turgut Ailesi kızlarının yaşının küçük olduğunu belirterek, evlenmesi için henüz erken olduğunu söyledi. Özellikle Recep Turgut kızının bu kadar küçük yaşta evlenmesine kesinlikle karşı olduğunu söyleyerek Bostan'ın araya koyduğu aracıları da bu konuyu bir daha açmamaları yönünde uyardı.

ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞTİ

Reddedilişini gurur meselesi haline getiren Süleyman Bostan, aileyi sürekli taciz etmeye başladı. Her fırsatta Raziye'siz yaşayamayacağını söylüyordu. Bu arada Raziye' de Süleyman'la çıkmaya başlamıştı ama ailesinden korktuğu için Süleyman'la evlenemeyeceğini söylüyordu arkadaşlarına. Üç yıl boyunca süren aşkın ateşi hiç dinmedi ama Turgutlar'da kararlarından vazgeçmediler. Hatta Turgut Ailesi kendilerini silahla tehdit ettiği gerekçesiyle Süleyman Bostan hakkında suç duyurusunda bile bulundu.

MANZARA KORKUNÇTU

Ve yıllardır beslenen öfke dün öğle saatlerinde patlak verdi ve kanlı baskın gerçekleşti. Raziye'ye telefon ederek buluşmak isteyen "Tarlaya gidiyoruz, gelemem" yanıtını alınca pompalı tüfeğini kapıp Sevilli Mevkii'ndeki tarlaya gitti. Recep, pompalı tüfekle ateş ederek hepsini teker teker öldürdü. Bostan daha sonra da kendi başına ateş ederek intihar etti.

Olaydan bir süre sonra tarlaya gelen Recep Turgut'un ağabeyi İsmail Turgut cesetleri görünce neye uğradığını şaşırdı. Turgut, olayı hemen jandarmaya ve yakınlarına haber verdi. Sarayköy Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra cesetler ambülansla Denizli Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Bu arada Bostan'ın yakınları da jandarmaya başvurarak genç adamın olaydan hemen sonra kendilerini aradığını bildirdiler. Yakınlarının anlattığına göre Süleyman, "Sevgilimi öldürdüm. ama ben onsuz yaşayamam. intihar ediyorum" dedikten sonra tüfeğin namlusunu başına dayadı ve tetiği çekti.


Süleyman Bostan, vatani görevini yaptığı süre içinde de çok sevdiği Raziye'yi unutamamıştı.

Erkan DEMİRCAN (SHA)