kapat
Sabah Gazetesi 24.11.2002

HAKKINDA DAVA AÇILDI

Erduran toplumakötü örnek oluyor

Gazeteci Refik Erduran'ın üvey kızıyla evliliğinin iptali için dava açan avukat, "Olay ahlâka ve yasaya aykırı" dedi

Üçüncü eşi Sevim Tülay Güngör'den boşandıktan sonra Güngör'ün kızı Pınar Kayıhan'la sürpriz bir evlilik yapan gazeteci yazar Refik Erduran'ın başı Denizlili Avukat Mümtaz Sami Özok'la derde girdi. Erduran'ın yaptığı evliliğin yeni Medeni Kanun'a aykırı ve geçersiz olduğu gerekçesiyle gazeteci-yazara dava açan avukat Özok, "Ben de 65 milyondan biriyim. Bu tip olaylar topluma kötü örnek oluyor" diye konuştu.

1997 yılında Güngör'den boşanan Erduran, kendisinden 36 yaş küçük üvey kızıyla dördüncü evliliğini yapmıştı. Erduran, Viagara'yı da Türkiye'de ilk deneyen kişiydi. Bu evlilikten de biri erkek ikiz çocuğu olan 74 yaşındaki Refik Erduran hakkında Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Avukat Özok, olayın kamu ahlakına ve adabına aykırı olduğunu savundu.

CEZAİ YAPTIRIM UYGULANMALI

Refik Erduran hakkında suç duyurusunda bulunan Denizlili Avukat Mümtaz Sami Özok, şu iddialarda bulundu: "Olay kamu ahlâkına ve adabına aykırı bir durum. Medeni Kanun bu tür evlilikleri yasaklamış. Kanuna göre kişiler boşandıkları eşlerinin çocuklarıyla evlenemez. Altı ay önceki suç duyurumdan sonuç çıkmayınca yeniden dilekçe verdim ve dava açıldı. Dava, evliliğin iptali ve ceza yaptırımının uygulanması yönünde olması gerekiyor." HABER MERKEZİ