kapat
Sabah Gazetesi 22.11.2002

İşte bizim Schumi

19 yaşındaki Jason Tahincioğlu, İngiltere'de katıldığı Formula Renault yarışında 34 kişi arasında 9'uncu oldu

Ada'da yarışıyor

Eski Türkiye Karting şampiyonlarından Jason Tahincioğlu, İngiltere'de Formula Renault ile ilk yarışlarına çıktı. Eğitim için İngiltere'de bulunan Jason Tahincioğlu, geçtiğimiz hafta sonu Donington Park Pisti'nde yapılan ilk yarışlarda çok bir performans sergiledi. Jason, seçme niteliği taşıyan ilk yarışında, 19 kişi arasında 6. sırada yer aldı. Bir gün sonra yapılan ve kendisinden daha deneyimli isimlerin de yer aldığı asıl yarışta ise bu kez 34 kişi arasında 9'unculuğu elde etti.

Hedef Formula 1

Jason Tahincioğlu, Alain Prost'tan, Jean Alesi'ye, Pedro de la Rosa'dan, Kimi Raikkonen'e ve Felipe Massa'ya kadar pek çok ünlü Formula 1 pilotunun yetiştiği Formula Renault serisinde deneyim kazanıp bir gün Formula 1'de yarışmayı hedefliyor. Türkiye'nin görünen tek Formula 1 pilotu adayının Türkiye Grand Prix'sine yetişmesi ise herkesin ortak hayali... 19 yaşındaki Jason önümüzdeki haftasonu Formula Renault Kış Şampiyonası'na dahil iki yarışa daha katılacak.


DOĞRU YOLDA

Federasyon Başkanı Mümtaz Tahinci-oğlu'nun oğlu olan Jason, 2005 yılında yapılacak Formula 1 Türkiye GP'sinde yarışabil-meyi hedefliyor.