kapat
Sabah Gazetesi 27.10.2002

Yılmaz Mersin'i salladı

ANAP, şimdiye kadar hiçbir partinin dolduramadığı Mersin Metropol Meydanı'na 35 bin kişi toplayarak rekor kırdıMORAL bulan Mesut Yılmaz, AKPve CHP'ye yüklenerek "Aceminin eline sac tava gelene kadar hamur biter" dedi

ANAP Lideri Mesut Yılmaz, dün Kahramanmaraş'tan sonra geçtiği Mersin'de bir rekora imza attı. 3 Kasım öncesi her partinin birbiri ardına miting düzenlediği Mersin Metropol Meydanı ANAP mitinginde ilk kez hınca hınç doldu. 35 bin kişiye seslenen Yılmaz'ın da keyfi yerine geldi.

Türkiye'nin en büyük meydanlarından biri olan Mersin Metropol alanında ilk mitingi DEHAP yapmıştı. Yoğun göç alan illerin başında gelen Mersin'de bu ilk mitinge çoğunluğu Doğu kökenli vatandaşlar olmak üzere 15 bin kişi gelmişti. İkinci mitingi düzenleyen CHP ise alana 20 bin civarında taraftar topladı. Bu miting CHP'nin gövde gösterisine dönüşmüştü. Ardından aynı alanda AKP bir miting düzenledi. Mersin, Adana ve ilçelerinden toplanan kalabalıkla miting alanına 25 bin dolayında partili geldi.

KONSER BİLE VIZ GELDİ

Sanatçı konserleriyle alanları dolduran Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Mersin'de 10 bin kişiye hitap ederken, YTP mitinge ancak 5 bin kişi toplayabildi. Metropol Miting alanı dün ilk olarak DYP Genel Başkanı Çiller'i konuk etti. Günlerdir yapılan çalışmaya karşın alana ancak 5 bin kişi gelmişti. Günün ikinci mitingini ise ANAP yaptı. Kahramanmaraş'tan sonra helikopterle Adana'ya gelen ve buradan yaklaşık 150 araçlık bir konvoyla Mersin'e geçen ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, alanı dolduran 35 binden fazla partiliyi görünce coştu.

Temel ERENSerdar KESKİNIŞIK


35 bin ANAP'lının geldiği alanda DEHAP 15 bin, CHP 20 bin, AKP 25 bin, Genç Parti 10 bin, YTP 5 bin, DYP 5 bin kişi toplayabildi.