kapat
Sabah Gazetesi 21.10.2002

Türkiye güzeli Ahu evinde canına kıydı

KatIldIĞI yarışmada dünyanın en güzel on kızı arasına girmeyi başarıp güzelliğini uluslararası alanda tescil ettiren 1995 Türkiye 4. güzeli Ahu Paşakay yalıda intihar etti

EMEKLİ Büyükelçi Kaya Paşakay'ın eski Türkiye güzeli olan kızı Ahu Paşakay, babasıyla birlikte yaşadığı Halil Paşa Yalısı'nda, yatak odasındaki elbise dolabına kendini asarak yaşamına son verdi. Önceki gün akşam saatlerinde odasına kapanan kızından uzun süre haber alamayınca kapıyı kırarak içeri giren Kaya Paşakay, Ahu'nun cesediyle karşılaştı. Soğukkanlılığını koruyan baba, yaşıyor olma ihtimalini gözönüne alarak hemen Ahu'nun boynundaki ipi kesti ve kızını yatağa yatırdı ancak kurtaramadı.

Gaye Sökmen Ajansı'na bağlı olarak mankenlik yapan Ahu Paşakay, 1995 yılında bir televizyon kanalı tarafından düzenlenen güzellik yarışmasında Türkiye dördüncü güzeli seçilmişti. Türkiye'yi Japonya'da düzenlenen Miss İnternational Dünya Güzellik Yarışması'nda temsil eden Paşakay, yarı finale kadar yükselme başarısı da göstermiş ve dünyanın en güzel 53 kızı arasında ilk 10'a girmeyi başarmıştı.

İÇİNE KAPANMIŞTI

Yakınlarının ifadesine göre aynı yıl Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü'nü kazanan genç kız, geçtiğimiz yaz döneminde de master yapmak için ABD'ye gitti. Bu ülkedeki eğitimi sırasında Ahu, psikolojik bunalıma girdi. Hemen Türkiye'ye dönen ve Fransız Lape Hastanesi'nde tedavi altına alınan genç kız, tüm çabalara rağmen sorunlarını aşamadı ve gün günden içine kapandı. Bu arada kullandığı yeşil reçeteli depresyon ilaçları da derdine çare olamadı. Ancak hastane yetkilileri konu ile ilgili bilgi vermekten kaçınarak, "Bizde yattı da, yatmadı da diyemeyiz" diye konuştular.

Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu üyesi ve Dolmabahçe Rotary Kulübü üyesi olan babası Kaya Paşakay ile birlikte yaşayan genç kızın iç mimar olan annesinin yaklaşık dört yıl önce eşinden boşandığı ve Almanya'ya yerleştiği bildirildi. Paşakaylar'a ait yalıda genç kız ve babasıyla birlikte yaşayan yardımcıları ise Ahu'nun psikolojik sorunlarının yanı sıra bir de sağlık sorunu bulunduğunu bildiğini ama ailenin kendisine bu konuda bilgi vermekten kaçındığını söyledi.

SEVGİLİSİ DÜNYAYA KÜSTÜ

Adli Tıp'ta yapılan otopsinin ardından asma sonucu öldüğü kesinleşen Ahu Paşakay'ın sevgilisi Kaan Tangöze de haberi alınca evine kapandı. "Duman" adlı rock grubunun solistlerinden biri olan Tangöze'nin hiç kimseyle görüşmediği, hatta en yakın arkadaşlarıyla bile görüşmek istemediği belirtiliyor. Öte yandan Paşakay'ın ölümünde herhangi bir zehirlenme, AIDS ya da uyuşturucu etkisi bulunup bulunmadığının belirlenmesi için kan, idrar ve iç organ parçaları da incelemeye gönderildi.

Ali BALCI-Mustafa KAYA (SHA)