kapat
Sabah Gazetesi 22.08.2002

Siyasette pop savaşını ANAP'lılar kazandı

ANAP ile DYP arasında seçim dönemlerinde yaşanan popüler şarkıları kapma mücadelesi bu seçimlerde de yaşandı.

DYP, Sertab Erener'in yılbaşında çıkan "Kendime yeni bir ben lazım" şarkısını propaganda için istedi, ancak şarkıyı aylar önce Berna Yılmaz'ın devreye girerek ANAP için aldığını öğrendi.

Sözlerini "Özgür kız" Nil Karaibrahimgil'in yazdığı, Demir Demirkan ile Sertab Erener'in bestelediği "Kendime yeni bir ben lazım" şarkısının aylar önce zirveye oturduğu sıralarda, Berna Yılmaz, ünlü Organizatör ve Menajer Ahmet San'ı devreye soktarak şarkıyı ANAP'ın almak istediğini söyledi.

San, şarkının sahibi Sertab Erener ve Demir Demirkan'ı ANAP Lideri Mesut Yılmaz ile İstanbul'da görüştürdü. Görüşmede anlaşma sağlandı ve ANAP şarkının tüm haklarını satın aldı. Alışverişin, ANAP'ın seçim çalışmaları başlatılana kadar gizli tutulması kararlaştırıldı. Bu anlaşmanın ardından "Özgür kız" imajlı Nil Karaibrahimgil'e ait sözlerin, ANAP'a uyarlanması için çalışma yapılmaya başlandı. Karaibrahimgil'in de katkıda bulunduğu yeni sözlerle şarkının, Sertab Erener başta olmak üzere bir grup sanatçı tarafından yeniden seslendirilmesi planlanıyor.

Şarkının ANAP'a uyarlanan versiyonunda ANAP'ın Avrupa Birliği üzerine kuracağı seçim propagandası doğrultusunda, "Yeni Bir Türkiye lazım" sloganıyla oluşturulacağı belirtiliyor. Nuri Sefa ERDEM


ANAP'ın propaganda şarkısını SertabErener söyleyecek