kapat
Sabah Gazetesi 31.07.2002

'Sert kadın' dayak yüzünden boşanıyor

Yeşilçam'da bir dönem sert kadın rollerinin aranan oyuncusu olan Melike Zobu, 11 yıllık eşi işadamı Hakan Kalkavan'ın kendisini dövdüğünü öne sürerek boşanma davası açtı

TÜRK Sineması'nda her zaman sert kadın rolleri üstlenen ve erkeklere kök söktüren Melike Zobu, gerçek hayatta dayak yüzünden boşanmak için mahkeme başvurdu. Zobu, iki çocuğunun babası işadamı Hakan Kalkavan'ın alkol bağımlısı olduğunu ve kendisini dövdüğünü öne sürerek boşanma davası açtı. Dilekçesinde eşi Hakan Kalkavan'ın alkol bağımlısı haline geldiğini ve sürekli kendisini dövdüğünü anlatan Zobu, darp, kötü, muamele ve yaşadıkları şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istediğini belirtti.

Maddi imkansızlık nedeniyle iki kızının velayetinin babalarına verilmesini de isteyen Zobu, uğradığı kötü mumele ve darp için 10 milyar lira manevi, evlendikten sonra oyunculuğu bırakmak zorunda kaldığı için de 10 milyar lira maddi tazminat talebinde bulundu.

ROBİN HOOD'UN KIZI

Melike Zobu, bir dönemin ünlü dolandırıcısı olan ancak zenginden alıp fakire dağıttığını savunarak kendisini "ekonomik mücahit ve Robin Hood olarak adlandıran Ahmet Güney Zobu'nun; yani Raki'nin kızı. Şimdilerde su istasyonu işleterek geçimini sağlayan Raki ise II. Dünya Savaşı döneminin Moskova Büyükelçisi Şemsettin Zobu'nun oğlu ve ünlü paşalardan Hasan Rıza Zobu'nun torunu...

Gençlik yıllarında birçok işte çalışan, Kartal'daki bir karate salonunda sekreterlik bile yapan Melike Zobu, kısa sürede üne kavuştu. Sinemada, sert mizaçlı kadın tiplerini canlandıran Zobu, Cüneyt Arkın gibi usta aktörlerle başrolleri paylaştı. "Aliye, Ben de Yaşıyorum, Destan, Sığıntı, Terörist, Toplumun Kadını, Yalnız Efe, Üçüncü İstasyon, Yuvasızlar, Bin Kere Ölmek, Kanije Kalesi" gibi filmlerde rol alan Melike Zobu, evlendikten sonra sinemadan uzaklaşmıştı.

Nejdet ÇOKAN