kapat
Sabah Gazetesi 28.07.2002

FECİ KAZADAİKİSİ DE ERKEKKARDEŞLERİNİKAYBETTİ

GELİN İLE DAMADIkahreden kaza

Otomobili damadın kardeşi kullanıyordu.Yanında gelinin kardeşi vardı. Düğün için gelecek davetlileri karşılamak üzere Atatürk Havalimanı'na gidiyorlardı. Ancak aşırı hız nedeniyle yoldan çıkan araç, karşı yöndeki hostesin arabasının üzerine düştü

ATATÜRK Havalimanı C Terminali önünde saat 23.00 sıralarında meydana gelen korkunç kaza şöyle gelişti: Emekli Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Nurettin Özen'in oğlu Murat Özen, demir tüccarı Gökyay Soysaldı'nın kızı Ebru Soysaldı ile dün (Cumartesi) düzenlenecek bir düğünle dünyaevine girecekti. Özen ve Soysaldı aileleri düğün hazırlıklarını yaparken; İstanbul dışından gelecek davetliler de teker teker İstanbul'a gelmeye başladı.

Damat adayı Murat Özen ile kardeşi Alp, davetlileri karşılamak üzere önceki akşam Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere iki ayrı otomobille yola çıktı.

İKİ KARDEŞİN YARIŞTIĞI İDDİASI

Alp Özen (29), ağabeyi Murat Özen'in kayınbiraderi olan Cenk Fırat Soysaldı'yı (19) da yanına alarak Honda marka otomobille yola çıkarken; ağabeyi Murat Özen de BMW marka otomobiline binerek havalimanına gitmek üzere kardeşinin otomobilini takip etmeye başladı. İddiaya göre bir süre sonra Özen Kardeşler yarışmaya başladı. Alp Özen'in kullandığı otomobil, Atatürk Havalimanı C Terminali önünde kontrolden çıkarak önce takla attı, ardından da refüjü aşarak karşı yönden gelen THY'de görevli hostes Özlem İmren Çetiner'in kullandığı Wolkswagen Golf marka otomobilin üzerine düştü. Kazada hurda haline dönüşen araçta sıkışan Alp Özen ile yanında oturan Cenk Fırat Soysaldı, feci şekilde can verdi.

POLİSTEN ALKOL ARAŞTIRMASI

Kazada, otomobilde sıkışan hostes Özlem İmren Çetiner ise ağır yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından çıkarılan Çetiner, International Hospital'a kaldırılarak tedavi altına alındı. Çetiner'in durumunun iyi olduğu belirtildi. Bu arada polis, kazaya neden olan Alp Özen ve Murat Özen kardeşlerin alkollü olup olmadığının belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Evlatları kaybeden Özen ve Soysaldı Aileleri şoka girerken, kardeşi ve kayınbiraderi gözleri önünde can veren Murat Özen ise uzun süre kendine gelemedi. Sefer DARICI ­ Perihan YILDIZ (SHA)