kapat
Sabah Gazetesi 25.06.2002

Bankacı cinayetinidisketler çözecek

Beşiktaş'taki evinde, öldürülmüş olarak bulunan bankacı Çetiner Çalık'ınbabası "Oğlum çalıştığı bankanın beyniydi. Özel kasasındaki disketlerincelenirse cinayet aydınlanır"dedi. Polis, kasadaki disketlere el koydu

TÜRK Ticaret Bankası bünyesindeki Ticaret Bilişim A.Ş'de bilgisayar mühendisi olarak görev yapan 28 yaşındaki Çetiner Çalık, Beşiktaş'taki evinde 2 yıl önce işkence edilerek ve defalarca bıçaklanarak öldürüldü. İşe gelmemesi ve telefonları cevap vermemesi üzerine şüpheye kapılan arkadaşları Ali Serdar Yakut, Abdülkadir Avcı, Kansu Asyalı; genç bankacının kaldığı eve gitti. Kapıya vurunca açık olduğunu fark eden ve içeri giren arkadaşları, Çetiner Çalık'ı yatak odasında kanlar içinde buldu.

RUJLU İZMARİT

Masada bir adet kül tablası içinde biri rujlu iki izmarit, iki su bardağı, salonda içi izmarit dolu bir başka kül tablası, kilidi açılmamış çelik bir kasa, yatak odasında kanlar içinde direksiyon kilidi ve Çalık'ın çalıştığı şirkete ait cep telefonu vardı.

Çalık'ın özel görüşmelerini yaptığı cep telefonu, cinayet aleti olan bıçak, kasa kilidi ise ortada yoktu. Olay yerinde, biri öldürülen Çetiner Çalık'a, diğeri kimliği belirlenemeyen bir erkeğe ait iki ayrı kan lekesi bulundu. Çalık'ın gömleğinin cebinden de karaborsadan alındığı anlaşılan bir maç bileti çıktı.

Polis tarafından açılan kasada; milyarlar değerinde sahte bono, İsrail bayrağı, bir miktar döviz ile sayısız disket olduğu görüldü. İş arkadaşları, "Bir gün önce maça gideceğini söyledi. Ancak ertesi sabah işe gelmedi. Gecikeceği zaman bile mutlaka haber verirdi. Niçin öldürüldüğünü bilmiyoruz. Sakin bir kişiliği vardı. İçine kapanıktı. Çok arkadaşı yoktu" dedi. Cinayet, polis kayıtlarına faili meçhul olarak geçti.

Tülay ACAR - SHA


Çetiner Çalık

GECE YAŞAMINI ÇOK SEVERDİ

She Bar'da görevli olan Murat Bengüer, Çalık'ın bara sık sık geldiğini belirterek, "Kadınlara karşı ilgisi olmadığını gözlemlemiştim. Kimi zaman barda tanıştığı kişilerle dışarıya çıkardı" diye ifade verdi.