kapat
Sabah Gazetesi 18.06.2002


EN ŞANSLI ADAY MATER KABAN OLARAK GÖSTERİLİYOR

Yargıtay'da seçim heyecanı

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 6 aday yarışacak. İlk 3 turda hiç bir aday salt çoğunluk olan 126 oyu alamazsa dördüncü tura iki aday kalacak

YARGITAY'DA Sami Selçuk'un yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Başkanlık için bugün seçim yapılacak. Yargıtay Başkanlığı için 6 aday yarışacak.

Yargıtay Genel Kurulu'nda yapılacak seçimlerde başkan seçilebilmek için adayların 250 üyenin en az 126'sının oyunu alması gerekiyor. Seçimlerde adaylardan hiçbiri ilk 3 turda yeterli oyu alamazsa, 4. turdan itibaren, 3. turda en çok oyu alan iki aday arasında seçimlere devam edilecek. Yeni başkanı 4 yıl görev yapacak. Een şanslı aday olarak Yargıtay Başkan Vekili Mater Kaban, gösteriliyor.

Mater Kaban: 1939 Çanakkale doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Gülnar, Hassa ve Giresun savcılıklarında bulanan Kaban, daha sonra yine Cumhuriyet Savcısı olarak Yargıtay'a atandı. 1988'de Yargıtay üyeliğine seçilen Kaban, 1997'de Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca Yargıtay Birinci Başkan Vekilliği'ne seçildi.

Eraslan Özkaya: 1939 yılında Hacıbektaş'ta doğan Özkaya, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Hınıs Cumhuriyet Savcılığı, Tuzluca ve Pazarcık hakim yardımcılığı, Pazarcık hukuk hakimliği, Haymana ve Ankara hakimliği görevinde bulunan Özkaya 1986'da Yargıtay üyeliğine seçildi. 1994'de Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 1. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçildi.

Nİhat Yavuz: 1941 Mardin doğumlu Yavuz, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Hilvan, Kaman Hakimliği ile Yargıtay Tetkik Hakimliği yaptı. 1986'da Yargıtay üyeliğine seçilen Yavuz, 1995'de de 3. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçildi.

Osman Arslan: 1942 Kalecik doğumlu Arslan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Göksun Hakimliği, Osmancık ve Şanlıurfa Tapulama Hakimliği, Düzce ve Ankara Hakimliği görevlerinde bulundu. 1987'de Yargıtay üyeliğine seçilen Arslan, 1994'de 16. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçildi.

Ferruh AtbaŞOĞlu: 1939 Erzurum doğumlu Atbaşoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Karakoçan ve Çankırı Hakimliği, Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi üyeliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulunan Atbaşoğlu, 1983'de Yargıtay üyeliğine, 1991'de de 20. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçildi.Şair ve bestekar yönleriyle tanınıyor.

Gürol KInIk: 1938 Eğirdir doğumlu Kınık, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Gürol Kınık, 1989 yılında Yargıtay üyeliğine, daha sonra da Beşinci Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçildi. Kemal GÖKTAŞ