kapat
Sabah Gazetesi 07.06.2002

Antalyalı öğrencileruzaylI avına çıktı

Antalya Kepezaltı'nda Fatma Parıltı İlköğretim Okulu öğrencileri okulun yanındaki ormanda uzaylı gördüklerini iddia edince semti UFO endişesi sardı

ANTALYA Kepezaltı'nda Fatma Parıltı İlköğretim Okulu öğrencilerinin ormanda uzaylı gördüklerini söylemesi üzerine tüm mahallede UFO paniği başladı. Kendine güvenenler ekip oluşturup ormanda uzaylı avına çıkarken, çoğunluk kapılarını kilitleyip korku içinde UFO'nun yakalanmasını bekliyor. Fatma Parıltı İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bir haftadır öğrencilere gözüken uzaylıyı ilk kez 5-B sınıfından Samet Şavlı tespit etti.

Teneffüste ormanlık alanda oynarken ağaçların arasında uzaylıyı gördüğünü anlatan Şavlı, kocaman başlı ve ışık saçan gözleri olan uzaylının kendisine doğru geldiği sırada diğer öğrencilerin taş atarak onu kaçırdığını söyledi. 6-B sınıfında okuyan Nalan Dönmez de uzaylının kızlar tuvaletinde karşısına çıktığını belirterek, "Tenefüsün hemen başında tuvalete gittim. İçerde iriyarı bir yaratık vardı. Gözlerinden ışık saçıyor ve garip sesler çıkartıyordu. Benim korktuğumu görünce ormana doğru kaçtı" dedi.

Okulun 8-B sınıf öğrencisi Zeypen Acıpınar ise UFO deneyimini "Saat 09.30 sıralarında ormanın hemen kenarındayken ağaçların arasında 1.80 boylarında, iriyarı kızıl saçlı kocaman kafalı bir yaratık duruyordu. Gözlerinden ışık çıkıyordu. Beni görünce ormana doğru geri kaçtı" sözleriyle anlattı. Okul Müdürü Halil Aldemir öğrencilere, "Uzaylı falan yok, sizi kandırıyorlar. Ormandan uzak durun" demesine rağmen uzaylı merakı gün geçtikçe arttı. Tam bu sırada da mahalleli üç genç sokakta gezdikleri sırada ışık saçan bir cismin ormanlık alana indiğini gördü. Orhan Sarı, Hasan Akar ve Tuncer İşler isimli gençler, "Işık saçan cisim dönerek ormana indi. Korkumuzdan hemen evlerimize döndük" diye konuştular.

İddialar üzerine UFO Avcıları Derneği bölgeye geldi. Mahallede araştırma yapacaklarını söyleyen dernek yetkilileri, geceleri de mahallede kalarak uzaylıyı bekleyeceklerini söylediler.

Yusuf DALAMAN (SHA)