kapat
Sabah Gazetesi 18.05.2002

HAYRULLAH MAHMUD

VİZYON

Bush'un gözünden kaçan kitap

Dünkü SABAH'ın dış haberler sayfasında yer alan haberin başlığı şöyleydi: "Bush, 11 Eylül'ü bir ay önce öğrendi!"

11 Eylül'ün ardından medyada yer alan bazı haberlerin başlığı ise "4 bin Musevi, 11 Eylül günü işe gelmedi!" şeklindeydi.

Hatta, saldırının ardında Mossad'ın olduğu bile iddia edildi...

Son olarak ortaya çıkan bilgiler de ABD ve İsrail arasında bu tür konularda ciddi bir anlayış farklılığı olduğunu gösteriyor...

Beyaz Saray, 11 Eylül saldırısını ciddiye almazken... İsrail yönetimi alıyor...

Neden acaba?

Bu soruya cevap olabilecek, yakın tarihten birkaç bilgi notu yansıtayım...

Kitabın adı: The Bible Code

Yazarı: Michael Drosnin

Ve kitaptan can alıcı bir pasaj:

1 Eylül 1994'te İsrail'e uçtum ve Kudüs'te Başbakan İzak Rabin'in yakın arkadaşı olan şair Hayim Guri ile tanıştım. Ona verdiğim bir mektubu hemen başbakana iletti.

Mektubumda şu sözler yer alıyordu:

"İsrailli bir matematikçi Tevrat'ta bir şifre keşfetti. Bu, Tevrat yazıldıktan binlerce yıl sonra meydana gelen olaylarla ilgili ayrıntıları açıklamaktadır."

Size bunu söylememin nedeni, tam adınızın İzak Rabin, Tevrat'ta tek bir kez şifrelendiğinde, "Öldürülecek olan suikastçı" sözleriyle keşişmesidir. Bunun göz ardı edilmemesi gerekir, çünkü hem Enver Sedat, hem de John ve Robert Kennedy suikastları Tevrat'ta şifrelenmiştir.

Sedat'ın ölümünde, suikastçısının adı, soyadı, suikast tarihi, yeri ve nasıl yapıldığı belirtilmiştir.

"Sanıyorum gerçekten tehlikedesiniz, fakat bu tehlike önlenebilir!"

4 Kasım 1994'te korkunç teyit geldi; Tanrı tarafından görevlendirildiğine inanan bir adam onu arkadan vurdu. Bu cinayet üç bin yıl önce Tevrat'ta şifrelenmişti...

Drosnin, kitapta bu olayla ilgili "Rabin'in öldürülmesi Tevrat'ın şifresinde bulunan gerçeğin dramatik bir şekilde onaylanmasıdır; Tevrat'ın şifresi, Eski Ahit'te gizli bulunan bir kehanet metnidir" diyor.

Şifre, matematik alanına giren ve Kuantum fiziğinin temelindeki bir matematik dalı olan grup teorisi konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından Dr. Eliyahu Rips tarafından keşfedilmiş... Bu keşif, Harvard, Yale ve İsrail Üniversiteleri'ndeki ünlü matematikçiler tarafından da onaylanmış... ABD Savunma Bakanlığı'nda şifre çözen yüksek rütbeli bir kripto görevlisi de bunu doğrulamış. ABD'nin önde gelen matematik dergilerinden birindeki sivil meslektaşlarının üç aşamada da kontrolünden geçmiş.

Bu bakımdan 11 Eylül saldırısı öncesinde her iki ülkenin başkentlerindeki anlayış farklılığının temelinde, "Tevrat'ın Şifresi" kitabındaki iddialı satırlar yatıyor...

Ki... Kitapta "2000 ve 2006 yıllarının açık bir şekilde 'Dünya Savaşı'yla şifrelendiği" iddia ediliyor.

Görünen o ki...

Eğer kitapta yer alan iddialar doğruysa, 2006 yılına doğru bulunduğumuz coğrafyada kıyamet kopacak demektir...

Star Haber

Faruk Bayhan'ın gelmesiyle birlikte toparlanan Star ne var ki ana haber bülteniyle istenilen rating'lere ulaşamıyor. Hatta belki de Star Haber, tarihinin en kötü sonuçlarını alıyor. Üç büyük kanalın ana haberlerini saymıyorum bile, Star'ın rakipleri artık TGRT, Kanal 7, hatta TRT1'in haberleri. Çünkü Star Haber üçüne de geçiliyor ve 6.'lık, 7.'lik için mücadele ediyor. Star'ın programlarının yükselen rating'iyle, haberin düşen rating'i arasındaki uçurum büyüyor. Bu işte bir terslik yok mu?

Cengiz Semercioğlu/Tv Eleştirmeni

60'ında öğrenci olmak!

ESİAD, ESİAD olalı böyle yayın kurulu görmemiştir...

Metin Çelikbilek, Neşet Eryılmaz, Deniz Taner, Mehmet Ali Kasalı, Çetin Gürel, Öcal Uluç, Mustafa Tınar.

ESİAD'ın ne olduğunu bilmeyenler için hemen söyleyeyim; TÜSİAD'ın Ege'deki mini kopyası... Patronlar Kulübü'nün binlerce dolara hazırlattığı raporları... İzmir'de bir kahve fiyatına hazırlatan bir dernek...

Derneğin yayın organı Egevizyon dergisini işte bu ekip ile birlikte çıkarırdık.

Sanki hepsi de 50'sinden sonra devrimci olmuş gibiydiler. Hele Metin Çelikbilek'in aklına uysak, geceleri Alsancak'ta sokağa çıkıp duvarlara "Tek yol değişim" diye yazacağız...

Geçen gün masamda ESİAD Genel Sekreteri sevgili Mustafa Yaşar Tınar'dan gelen faks notunu gördüğümde, gözümde anılar canlandı. Yaptığımız sıkı beyin fırtınalarını hatırladım... Burnumun direği sızladı!

Sevgili Tınar, aralarında patronumuz Dinç Bilgin'in de olduğu İzmir Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu'nun tüm mezunlarını, içinde nostaljik bir dersin de yer aldığı özel bir geceye davet ediyor. Mezun listesine göz attım, yok yok!

İsmet Sezgin, Rifat Serdaroğlu, Şinasi Ertan, Ekrem Demirtaş, Samim Sivri, Nedim Demirağ, Oktay Vural...

Bu yılki toplantının tarihi; 21 Mayıs... Geceye katılmak isteyen mezunlar,

www.izimder.org

adresinden detaylı bilgi alabilirler.

Bir de telefon numarası verelim: 0.232.4407515

DURUM

Bankamatik memurlar!

Adı bende saklı bir okurum şöyle diyor:

Gemlik'te Suni İpek adlı kamu kuruluşu bir fabrika var. 1995 yılından beri atıl durumda. Fabrikada yalnızca müdür seviyesinde insanlar kaldı. Onlar da akşama kadar televizyon seyredip, ay başı geldiğinde maaşlarını almak için bankamatiğe koşuyor...

Gemlik'te esnaflık yapıyorum... Devlete yıllarca vergi ödedim ve hâlâ da ödüyorum. Kendimi enayi yerine konmuş hissediyorum.

BÜYÜTEÇ

BBG'de artık kavga yok

BBG Evi'yle ilgili yazımdan sonra değerli büyüğüm İsmet Ararat aradı. Telefonda sohbet ettik. Programdaki şiddetin dozundan kendilerinin de rahatsız olduklarını açıkladı. Bunun için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. "Artık kavgaya izin yok! İzle göreceksin" dedi.

Faks: 0212 315 86 83

e-mail: hmahmud@sabah.com.tr