kapat
Sabah Gazetesi 11.04.2002

Q JAZZ KULÜP BUGÜNLERDE ONUN İÇİN DOLUP DOLUP TAŞIYOR...

Shakira'yı katlar!

SABAH yazarı Hıncal Uluç, Aktüel için kaleme aldığı yazısında onu böyle anlatıyor. İşte genç yetenek Nezihe Kalkan ya da sahne adıyla Nez...

NEZİHE Kalkan ya da sahne adıyla Nez. Henüz 22 yaşında. Cem Boyner'e göre 10 Shakira'ya bedel. Darbukayla DJ ritmlerini karıştıran Turkish Delight grubunun solisti. Q Jazz Club'ta erotik çağrışımlı İngilizce sözlü şarkılar söylüyor, dans ediyor. Görenler ona hayran kalıyor. Haftalık Aktüel Dergisi'nin son sayısında SABAH yazarı Hıncal Uluç "Nez'i kaleme almış.

Deyim yerindeyse ortalığı kasıp kavuran Nez, 1979'da 68'li bir babanın kızı olarak doğmuş. 1980'den sonra aile Londra'ya taşınmış. Nez adını Nezihe diyemeyen İngilizler takmış ona. Okula Londra'da başlamış ama yeteneği daha o zamandan belliymiş.

ALBÜM ÇIKARIYOR

Bunun üzerine Nezihe'yi şan, dans, müzik, nota öğrenebileceği başka bir okula nakletmişler. Bu sırada anne-baba ayrılmış. Anne Türkiye'ye dönmüş, Nezihe ise babasıyla Londra'da kalmış. Arada yine annesinin yanına Türkiye'ye gelmiş liseyi bitirmiş. Sonra ver elini yine Londra. İngiltere dışından gelenlerin alınmasının neredeyse imkânsız olduğu Canteburry Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin sınavında birinci olup Psiko Drama okumaya başlamış. Ancak okulu bitirmeden soluğu yine Türkiye'de almış. Para kazanmak için dublaj, cıngıl yapmış. Serdar Ortaç'a 4 ay, Işın Karaca'ya 2 gece vokal yapmış. Erkek arkadaşı DJ Kaan sayesinde geçen yıl tesadüfen Harem ritm grubuyla tanışır ve onlara katılır. Sonrasında Nez kendi grubu Turkish Delight'ı kurar ve bugüne gelinir. Nez'in Turkish Delight CD'si Haziran başında çıkacak. Nez ise Mayıs başında Londra'nın ünlü gece kulübü Momo's Club'da sahneye çıkacak.