kapat
25.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Meclis Paşa'nın faturasını kesti

Karın zarı ameliyatı geçiren Şahinkaya'nın hastane faturası 6 milyar lira çıktı. Faturayı inceleyen Meclis, sadece 3 milyarı ödedi

TBMM Başkanlığı, 12 Eylül 1980 Harekatı'nın Hava Kuvvetleri Komutanı ve MGK eski üyesi Tahsin Şahinkaya'nın 6 milyar liralık hastane faturasının yarısını ödemedi. Çünkü Meclis, Şahinkaya için çekilen bazı filmler ile yapılan tahlillerin, geçirdiği karın ameliyatıyla ilgisi olmadığını belirledi ve bu nedenle de hastane faturasının yarısını kesti.

Şahinkaya son olarak özel bir hastanede yaptırdığı ameliyat faturasını da Meclis'e gönderdi. Ancak Meclis Başhekimliği, Şahinkaya'nın faturalarında ameliyatla ilgisi olmayan gereksiz film ve tahlillerin yer aldığını belirledi. Mali işlerden sorumlu Meclis İdare Amiri AKP'li Mehmet Elkatmış, doktorların verdiği rapor sonucu, Şahinkaya'nın faturasından bazı kalemlerin çıkarılmasını ve bu kalemlere ilişkin ödeme yapılmamasını istedi. Elkatmış, "Tahsin Şahinkaya karın bölgesinden bir ameliyat geçirmiş. Bunun için hiç ilgisi olmayan filmler çekilmiş. Beyin tomografisi bile alınmış. Nasılsa Meclis ödeyecek diye hastaneler gereksiz filmler ve harcamalarla bu faturaları kabartıyorlar. Ancak ben çok dikkatli inceliyorum. Bu tür abartılı faturalara onay vermiyorum ve vermeyeceğim. Sorumluluğu da kendi üzerime alıyorum ki, doktorlar zor durumda kalmasın" dedi.

Elkatmış, Şahinkaya'nın yaklaşık 6 milyar lira olan hastane faturasının da yarı yarıya düşürülerek 3 milyar liraya indirildiğini söyledi. Elkatmış, Şahinkaya'nın geri kalan üç milyar liralık bölümü, kendisinin ödemesi gerektiğini de açıkladı.

Peki yasa ne diyor?
Yasa ve yönetmelikler gereği, eski ya da yeni vekillerin yanı sıra, Kurucu Meclis, Danışma Meclisi ve MGK üyeleri ile ailelerinin sağlık giderleri de, Meclis tarafından karşılanıyor. Emekli Org. Şahinkaya da Milli Güvenlik Konseyi üyesi sıfatıyla sağlık faturalarını Meclis'e gönderiyor.

Hüseyin ÖZALP



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır