kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yılmaz: Askeri ikna etmeliyiz

ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Avrupa Konvansiyonu toplantısına katılmak için gittiği Brüksel'de AB'yi "egoist" davranmakla suçlarken, askerlerin Kopenhag kri- terlerinin Türkiye'yi böleceğinden endişe ettiğini söyledi.

Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, bir gazetecinin "AB'nin alternatifi nedir?" sorusuna gülerek, MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'ın sözlerine atfen "Bilmiyor musun, İran" yanıtı verdi. Yılmaz, idamın kaldırılmasını isterken, Kürtçe öğrenimi ve TV yayını konusunda da "umutlu" olduğunu belirtti. Yılmaz, AB'ye verilen taahhütlerin yerine getirilmesiyle Aralık'ta, Yunanistan'ın dönem başkanlığı döneminde AB ile tam üyelik müzakerelerinin başlamasını hedeflediğini belirtti. Yılmaz, AB'nin bu konusunda Türkiye'ye yardım edip etmediği sorusuna ise "Niye yardım etsin? Türkiye'nin katılımını istemiyorlar. Biz iddia etmişiz, AB'ye gireceğiz, koşulları yerine getireceğiz, demişiz. Şimdi, yap, diyorlar" dedi.

Yılmaz, Türkiye-AB ilişkileri konusunda şu açıklamaları yaptı:

ASKERLER ENDİŞELİ:
Çok açık söylüyorum. Askerlerin, Kopenhag kriterlerinin uygulanmasının Türkiye'yi böleceği gibi bir endişeleri var. Bizim, Kopenhag kriterleriyle de, Türkiye'nin ulusal bütünlüğünün korunacağı noktasına gelmemiz lazım. Askerlerin Türkiye'de batılılaşmaya karşı olduklarını söylemek, büyük haksızlık olur. Onların endişelerini gidermek lazım. (Nasıl giderileceği sorusu üzerine) Bu maalesef bizim deneyimlerimizle şu anda ikna edebileceğimiz bir konu değil. Ancak yaşayarak görebileceğimiz bir konu. Ben Kopenhag kriterlerinin Türkiye'ye zarar getireceğine inanmıyorum.

MHP DE ENDİŞELİ:
Ulusal Program'ın hazırlanmasında ve uygulanmasında, bazı endişeleri MHP de taşıyordu. Birçok konuda, onların görüşlerini dikkate alarak değişiklikler yaptık. Son düzenlemelere sıra gelince de, aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Ama MHP, Türkiye'nin AB'ye girmesine karşı olsaydı, bunu baştan açıkça ortaya koyardı, bu noktalara gelemezdik.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır