kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bahçeli sordu: Görüşmelere ANAP'tan katılan var mı?

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Ankara görüşmelerinde yer almayan Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, bu durumu "kendisine atılmış ikinci çelme" olarak yorumladı.

Çakmakoğlu, Başbakanlık'ta görüşmeler sürerken geldiği Meclis kulisinde milletvekili arkadaşlarına, Savunma Bakanı olarak savaş senaryolarının masaya yatırıldığı toplantılarda devre dışı bırakılmasından duyduğu üzüntüyü aktardı. Körfez Savaşı sırasında Başbakanlık Müsteşarı olarak kritik kararlara tanıklık yaptığını anlatan Çakmakoğlu, bu deneyimlerinin yok sayıldığını belirtti. Daha önce de Başbakan'ın ABD gezisine, savunma müzakereleri olduğu halde davet edilmediğini belirten Çakmakoğlu, Cheney olayının kendisine karşı "ikinci olay" olduğunu söyledi. Çakmakoğlu, müzakere heyetinde yer almayışının bilinçli bir tercih olup olmadığını soran MHP'lilere "Dışişleri Bakanlığı'nın hatası olduğunu düşünüyorum" demekle yetindi. Kriz, parti yöneticileri tarafından, Kazakistan'da olan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de telefonla iletildi. Bahçeli, "Görüşmelere ANAP'lı bir isim katılıyor mu?" diye sordu ve katılmadığını öğrenince "O zaman herhangi bir tepki göstermeye gerek yok" diyerek krizi önledi.

SÖKMENOĞLU: BÜYÜK GAF
TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, "olayı" şöyle değerlendirdi: "Birçok bürokratın yanında Milli Savunma Bakanı'nın yok farz edilmesi bir gaftır. Müzakerelerin nasıl ve kiminle yürütüleceği ortada iken, ABD'nin ısrarı ile Genelkurmay Başkanı'nın müzakerelere çağrılması, Milli Savunma Bakanı'nın çağrılmayışını yadırgamamak mümkün değil. Milli Savunma Bakanı'nın koalisyonun bir kanadını temsil ettiğini bugün unutmuş görünenlerin, tank ihalesi ve Casa uçaklarının ihalelerinde imzasının bulunduğunu anımsamaları gerekmez miydi? Bakanımız Salı günü TBMM'den ayrılmayarak yurtdışında olmadığını, devlet adamlığına yaraşır bir şekilde göstererek rahatsızlığını göstermiştir. Türkiye'nin sırat köprüsünden geçerken siyasi mülahazalarla sıkıntı yaratılmasına tahammülü olmadığını lütfen anımsayalım ve unutmayalım."

Şamil TAYYAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır