kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Estetik mevsimi geldi

Kimi liposhaping ile yağlarından kurtuluyor, kimi lazerle epilasyon yaptırıyor, kimi ise silikon taktırıyor. Dr. Melike Külahçı'ya göre kadınların bikini paniğine girdiği mart ayında estetik operasyonların sayısı artıyor

Dr. Melike Külahçı, son günlerin en tutulan estetik ve güzellik kliniği Transmed'in sahibi. Kendisi saç ekim uzmanı... Ama sahibi olduğu klinikte her türlü cerrahi operasyon yapılıyor. Kliniğin en sadık müşterisi ise Külahçı'nın ta kendisi. "Basen bölgemdeki yağları aldırmak için bir kat aşağı indim" diyen Melike Hanım, üç yıl önce botoks yaptırdığını da saklamıyor. Mart ayının estetik ayı olduğunu bildiğimizden Dr. Melike Külahçı'dan bize, kendisinin de geçirdiği operasyonları anlatmasını istedik.

"Mart Ayı Estetik Operasyon" listesinin bir numarasında liposhaping yer alıyor. Liposhaping, vücut bölgelerinin fazla yağlardan temizlenerek inceltilmesi anlamına geliyor. Bu işlem fazla kiloların depolandığı gıdık, kalça, baldır, bacak arası, diz arkası ve bel gibi problemli alanlara yeni ve estetik biçim vermek için kullanılıyor. Dr. Melike Külahçı'ya göre liposhaping, kilo verme yöntemi olarak algılanmamalı... Çünkü bu yöntemle bölgesel yerleşimli yağlar alındığı için, bu miktar vücut kilonuzda büyük fark yaratmıyor. Külahçı, operasyonun nasıl gerçekleştiğini şöyle anlatıyor: "Vücuda verilecek şekil, hastaya gösterilir. Yağ alınacak bölge ve miktar tespit edilir. Yağların kolayca çekilebilmesi için lokal anestezik içeren eritici bir sıvı enjekte edildikten sonra sıvılaşan yağlar, ince kanüller ve şırınga ile çekilir. Lokal anestezi uygulandığı için uyanık olan hasta, uygulama süresince hareket ettirilerek yağ çekme işlemi kontrollü bir şekilde yapılır. Bu yöntemle incelen bölgelerin bir daha aynı oranda yağlanması söz konusu olmamakta, çok fazla kilo alındığında bile, bu bölgelerde yeniden yağ birikimi, en alt düzeyde kalmaktadır.

Liposhaping'de küçük kanüller kullanılarak, çok hafif basınçlarla çalışıldığından çevre doku zarar görmez ve iyileşme esnasında dalga şeklinde düzensizlikler olmaz. Lokal anestezinin uygulandığı liposhaping işlemi bittikten hemen sonra kişi yürüyerek evine gidebilir. İşlem sonrasında bir hafta, çok sıkı olmayan bir çorap ve korse giyilmelidir. Liposhaping, vücudun her bölgesinde, hatta yüze bile uygulanabilen son derece güvenli bir operasyondur. Lokal anestezi altında yapıldığından genel anesteziden doğabilecek riskler yoktur. Gelelim ameliyat sonrasına... Tam olarak iyileşme minimum bir ay sonra gerçekleşiyor. Alınan yağ oranına göre bu süre, iki aya kadar da uzayabiliyor."

Şimdi büyüt yaza kullan
Yazın sıcak günlerinde üçgen bikiniyle özgürce güneşlenmek isteyen kadınlar özellikle mart ayında silikon taktırıyorlar. Her ne kadar Ebru Şallı ve Seren Serengil, silikonlarını çıkartsa da meme protezi hâlâ kadınların en çok yaptırdığı estetik operasyonların başında geliyor.

Tam olarak iyileşme iki ay sonra gerçekleştiğinden şu anda silikon taktırmak için en uygun zaman. Dr. Melike Külahçı ameliyat sonrasını şöyle anlatıyor: "Ameliyat sonrası birkaç gün yorgunluk hissi olabilir. Bu durum 24-48 saatte düzelir. Birkaç günde pansuman sargısı azaltılarak sütyen takılır. Bir-iki hafta süreyle meme etrafında yanma hissi olabilir. 2-3 hafta meme fizik teması hassas olabilir. Bu durum ise en fazla 3-4 hafta sürer. Dikişler 5-7 günde alınır. Dikiş izleri 6 hafta kadar pembe kalabilir, sonra yavaş yavaş beyazlaşır."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır