kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yakup'la Şans'ınız var

Levent'e yolu düşenler bilir. Şans Restaurant, 10 yıldır iki katlı, bahçeli bir villada konuklarını ağırlıyor. Öğlenleri özellikle iş çevresinin rağbet ettiği mekana, akşamları farklı bir hava hakim.

Hava karardığında ilk hareketlilik ikinci kattaki barda yaşanıyor. Çevredeki işyerlerinde çalışanlar yorgunluk içkilerini Şans'ta yudumluyor. Saat 20:00 gibi ise yemek müşterileri giriş kattaki salonda yerlerini alıyor. Şans Restaurant'ın mönüsü Türk ve dünya mutfaklarından oluşuyor. Mönüde ayrı bir yeri olan Türk mutfağı, "Türk Mutfağından Seçmeler" başlığı altında yer alıyor. Seçilen yemekler şunlar: Zeytinyağlı Enginar, Dolma Tabağı, Ispanak Kökü, İmam Bayıldı, Patlıcan Salatası, Karnıyarık, Pazı Dolma, Pideli Şaşlık ve Şans Kebap.

Eğer Türk mutfağında yemek seçmek istemiyorsanız iştah açıcılara ne dersiniz? İştah açan yemekler şöyle: Köy Ekmeğinde Balkabağı Çorbası, Balık Çorbası, Balsamic ve Trüf Soslu İstiridye Mantarı, Pesto Soslu Fusulli, Ispanak ve Keçi Peynirli Ravioli ve Portakal Soslu Yengeç Pane. İştah açıcılar beni açmıyor, tıkıyor diyorsanız buyrun ana yemeklere... Limonlu Risotto, Mürekkepbalığı Tagliatelle ve Şans File özellikle önerilir. Yemek bitti zannetmeyin. Çünkü Şans'ta tatlı yememek Mısır'a gidip Piramit görmeden dönmeye benzer. Tatlılar önce lezzetleri, sonra da sunumları açısından tam not alıyor. Hele o çikolatalı sufle yok mu!

ŞARAP ZENGİNİ
Şans Restaurant, mutfağı 10 yıldır ünlü şef Ali Ekber Sarıgül'ün yönetiminde... Bu yüzdendir ki kalitesi bir gün bile düşmedi. Üstelik 2001 yılında mekan, kalite konusunda tescillendi. Şans Restaurant, dünyanın en eski ve en köklü gurme kuruluşu olan 'Chaine des Rotisseurs'ün Türkiye'deki sayılı üyeleri arasına katıldı. Şans Restaurant'ta detaylı bir de Şarap mönüsü mevcut. Türk şaraplarının özel üretimlerinin yanı sıra İtalyan, Şili, Güney Afrika, Almanya, Fransa, Avustralya ve California, ABD gibi ülkelerin kavlarından seçilmiş şaraplar arasında 'Caymus, Cabernet Sauvignon 97', 'Lafite, Barons de Rothschild 97', 'Rosemount, Chardonnay 2000' sayılabilir.

Şans Restaurant'ın bir de maskotu var. İsmi Yakup. Yakup bir papağan. Siz içeri girerken "Merhaba", mekanı terkederken ise "Güle güle" diyor. Bir kişi ile tam donanımla akşam yemeğinin faturası ise 25 ile 35 milyon lira arasında değişiyor.

Adres: Hacı Adil Caddesi, 6. Aralık, (Levent Polis Karakolu'nun karşısı) 1. Levent

Telefon: 0212 280 38 38 / 0212 281 07 07.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır