kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hıncal'la 90 dakika

Ali Sami Yen'deki coşkunun bir benzeri artık Hıncal Uluç'un evinde yaşanıyor. Uluç, kendi evinde yakın dostlarına maç akşamları "börekli geceler" düzenliyor

SABAH yazarı Hıncal Uluç, tribünlerin koro halinde küfürlü şarkılar söylemesinden ötürü, gönül verdiği G.Saray'ın maçlarına uzun süredir gitmiyor. Uluç, maç keyfini artık evinde arkadaşlarıyla televizyon karşısında yaşıyor. Her maçta Uluç'un Alkent'teki evinde masalar puf börekleriyle, zeytinyağlı dolmalarla, çerezlerle, meyvelerle donatılıyor.

FERİDUN BÖREKSİZ GELMEZ
Biz de Roma-Galatasaray maçında Uluç'un evine konuk olduk. Nişantaşı Hünkar Restoran'ın sahibi Feridun Ügümü, "Burası tekke gibidir. İsteyen yanında yiyecek-içecek getirir, isteyen gelir oturur. Ama bir tek Feridun, börek getirmeden bu kapıdan giremez" diyor.

KILIBIKLAR İZNİ KOPARMIŞ!
Börek servisi yapılırken ünlü gece kulübü Nu Pera'nın işletmecisi Muzaffer Yıldırım koltuğuna yerleşiyor. Ardından, Uluç'un "Kılıbıklar takımı" Özcan Karam, Murat Geyimci ve Selim Anter geliyor. "Belli ki izni koparmışlar, yoksa kolay kolay gelemezlerdi" diye takılıyor Uluç.

HAKEM KIRITIYOR MU NE?
Evde herkes uğurlu yerine oturuyor. Protokol koltuğunda ise Uluç-Muzo-Geyimci üçlüsü var. İlk düdükle birlikte hakem için yorumlar başlıyor: "Düdük çalarken kırıtıyor bu adam." Bir faul pozisyonunda Sedat Doğan bağırıyor: "Öldürseydin adamı be Lima! Senin var ya..."

HAFTAYA GÖRÜŞÜRÜZ
Maç, "keşkeler" ve "Allah korudu" yorumları arasında bitiyor. Evdeki yorumculardan en ağır eleştiriyi Berkant ve Lucescu alıyor. Maç biter bitmez puan hesapları başlıyor. TV kanalı değiştirilip öteki maçın sonucu öğreniliyor. Oh, neyse ki o maç da berabere bitmiş. Ve, ev boşalırken sözleşiliyor: "Barcelona maçında tekrar buradayız."

HINCAL'IN EVİ, MAÇ AKŞAMLARI ADETA "KABUL GÜNÜ" GİBİ
Galatasaray - Roma maçı mönüsünde üç çeşit börek ve zeytinyağlı lahana sarması var. "Kral Faruk" lakaplı Faruk Ügümü, o gece de uğuruna inandığı ve UEFA finalinde giydiği Galatasaray formasını giyiyor (solda).

ROMA'NIN GOLÜ FENERLİ MUZO'YU BİLE ÇOK ÜZDÜ
Dakikalar 45'i gösterdiğinde Galatasaray, Ümit Karan'ın golü ile öne geçiyor ve "Hıncal'ın Tesisleri"nde gol sevinci yaşanıyor. Golle birlikte "Yakarız, Roma'yı da yakarız" nidaları yükseliyor. Ancak 52'inci dakikada Cafu'nun golü geliyor. Evde derin bir sessizlik var. Evin tek Fenerlisi Muzo da, Hıncal Uluç gibi ekrana bakıp kara kara düşünüyor.

İlker AKGÜNGÖR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır