kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

IQ'su düşükler şiddete eğilimli

Amerikalı uzmanlar şiddete meraklı çocukların IQ diye bilinen zeka düzeylerinin düşük olduğunu tesbit etti. Uzmanlar, 300 kadar çocuk üzerinde yaptıkları araştırmada şiddeti seven ve uygulayan çocukların zeka düzeylerinde gözle görülür bir azalma bulunduğunu belirledi. Şiddete meraklı çocukların en az yüzde sekseninin hayatlarında en az bir kez silah sesi duydukları ve şiddet olaylarına tanık oldukları da görüldü.

Çinko, sperm sayısını artırıyor
Bazı erkeklerde görülen sperm sayısındaki azlığın, çinko alınarak giderilebileceği açıklandı. 100 kadar sperm sayısı düşük erkek üzerinde yapılan araştırmada, 26 hafta sonra çinko verilenlerin sperm sayısında yüzde 75 artış olduğu tesbit edildi. Doktorlar bu maddenin tablet halinde alınabilecek olmasının yanısıra doğada bulunan yeşil yapraklı sebzeler ve portakalgiller ile tahıl ürünlerinde de bulunduğunu hatırlatıyor.

Kız çocuklarını erkenden yatırın
Amerikalı uzmanlar özellikle kız çocuklarını saat sekizden önce yatıran anne ve babaların çocuklarının gündüz yaşayacakları stresle daha kolay mücadele ettiklerini tespit etti. Rhode Island Tıp Fakültesi uzmanları 140 kadar ilk okul üçüncü sınıf öğrencisi kız çocuğu üzerinde yaptıkları araştırmada akşam sekizden sonra yatan kızların gündüz daha gergin ve sinirli oldukları ortaya çıktı. Doktorlar erken yatan çocukların genelde daha iyi bir sosyal ilişki içinde olduklarına da dikkat çekiyor.

savassuzal@aol.com



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır