kapat
22.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İş yerindeki şekerleme işte verimliliği artırıyor

Almanya'nın Hamburg kentinin Vechta belediyesi, iki yıldır çalışanlarının öğle yemeğinden sonra 20 dakika 'kestirmesine' izin veriyor.
Yetkililer, az sayıda çalışana çok iş düşmesi üzerine başlattıkları projeye önceleri şüpheyle yaklaşan memurların şimdi daha verimli çalışmaya başladıklarını belirtti. Regensburg' daki Uyku Araştırmaları Enstitüsü'nün bir araştırmasına göre, Almanya'da nüfusun yüzde 22'si her gün şekerleme yapıyor.

Anne sütüne en yakın süt üretildi
Bebeklerin sağlıklı bir biçimde büyümesi için anne sütünün gerekli olduğu; piyasada satılan hazır sütlerin ise aynı işlevi görmediği hep söylenegelmiştir. Kimya endüstrisi şimdilerde bu açığı kapamak için harıl harıl çalışıyor. ABD ilaç firması Mead Johnson da, bugünlerde 'Enfamil Lipil' adlı yeni formülünü piyasaya sürdü. Bu üründeki DH (decosahexaenoic) ve AR (arachidonic) asitlerinin anne sütünde de olduğu ve beyinle gözlerin gelişmesinde önemli rol oynadığı kabul ediliyor.

Savaş SÜZAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır